NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking te helpen aan voedsel, medische zorg en andere essentiële hulp.

 

IK DOE EEN GIFT

Brussel

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft het hoogste percentage mensen in precaire situaties in vergelijking met Vlaanderen en Wallonië.

Volgens de laatste telling van Bruss'help in 2022 bedraagt het aantal dakloze mensen 7.134 personen, waarvan 14% kinderen, in Brussel. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van de vorige telling. Een ander verontrustend cijfer: 38% van de Brusselaars met financiële moeilijkheden moeten zorg uitstellen om deze reden.

 

Of het nu is op de Medibus, tijdens consultaties bij het COZO (centrum voor onthaal, zorg en oriëntatie) of in opvangcentra, onze patiënten in Brussel hebben diverse profielen: alleenstaande mannen of vrouwen, niet-begeleide minderjarigen of gezinnen met kinderen. Daarnaast is er de groep mensen die internationale bescherming aanvragen, aan hun lot overgelaten door Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in Brussel aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

2023 was een veelbewogen jaar voor Dokters van de Wereld. Van de aardbevingen in Syrië en Turkije en de vrijlating van oud-collega Olivier Vandecasteele tot ons 25-jarig jubileum en de recordeditie van de Doc’Riders. Ontdek 12 van onze meest memorabele momenten van het afgelopen jaar.
Op 10 januari bezocht koning Filip het voormalige "Train Hostel” in Schaarbeek, een opvangcentrum voor kort verblijf dat de hele winter open is, en wordt beheerd door het Belgische Rode Kruis. Dokters van de Wereld staat in voor het psycho-medische-sociale aspect van het project.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753