20km door Brussel

verleg je grenzen!

Je vindt de ongelijke toegang tot medische zorgen beneden alle peil? Dan zijn de 20km door Brussel de gelegenheid om in actie te schieten door de acties van Dokters van de Wereld te ondersteunen.

Met elke stap schenk je honderden medische, sociale en psychologische consultaties aan de minst bedeelde personen.

In 2019, hebben 85 deelnemers de 20km door Brussel met de kleuren van Dokters van de Wereld gelopen en hebben €20.000 ingezameld! We herbeginnen de uitdaging in 2020!

Laat ons samen onze grenzen verleggen! Help ons ons record te verbreken om zo een betere toegang tot gezondheidszorg te geven aan talrijke mensen.

20km door Brussel verplaatst

Praktisch

Praktisch?

 • De 20km door Brussel vindt plaats op zondag 31 mei 2020 om 10u
 • De inschrijvingskosten bedragen €30 (€25 deelnemingskosten + €5 administratiekosten en sportieve omkadering).
 • Aan elke deelnemer vragen we om zich voor minimaal €200 te laten sponsoren.
 • Op D-day krijgt elke deelnemer een rugnummer, een t-shirt van Dokters van de Wereld, een hapje en een drankje
 • Er zijn kleedkamers en massages voorzien voor de lopers.

Het verzameld sponsorgeld gaat integraal naar de ontwikkeling van onze projecten in Antwerpen en Brussel, zoals het Centrum voor Onthaal, Zorg en Oriëntatie (COZO), de Medibus, het Medisch Winterplan en humanitaire Hub.

 Giften boven €40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Deelnemer op het start

Onze tips

onze tips voor fondsenwerving

Naast de sportieve uitdaging wacht er met de 20km door Brussel nog een andere: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Belgische projecten van Dokters van de Wereld. We geven u graag enkele tips mee:

ontdek onze tips

Hoe vlugger je met het inzamelen begint, hoe meer sponsors je kunt vinden. Daarom raden wij je aan om meteen na je inschrijving met je sponsorzoektocht te beginnen. Pas je foto op Facebook aan met onze banner of voeg deze zelfs toe aan je automatische e-mailhandtekening:

download onze banner

onze trainingstips

Op 31 mei 2020 is het weer zover! Je bent één van die sportievelingen met een groot hart die met de kleuren van Dokters van de Wereld zullen lopen. Om van bij de start al een voetje voor te hebben, krijg je van ons alvast deze goede raad:

ontdek onze tips

Een goede uitrusting en een aangepast voedingsplan zijn twee belangrijke elementen in de voorbereiding maar een goede training is uiteraard onontbeerlijk. En daar moet je tijdig mee beginnen. Hierna vind je een trainingsschema.

download het schema

Herbeleef de 2019 editie

herbeleef de 2019 editie

  Heb je een vraag? Aarzel ons niet te contacteren:

  FAQ

  FAQ

  • Moet ik me laten sponsoren?

  Wij vragen aan elke deelnemer om zich voor minimaal €200 te laten sponsoren.

  • Hoe kan ik me laten sponsoren?

  Om je te helpen bij je fondsenwerving, stellen wij middelen en tips ter beschikking. Je kan zowel gebruik maken van onze «voorbeeld»-mail of -Facebookpost als van de banner op onze website.

  • Wanneer en hoe krijg ik mijn rugnummer en T-shirt?

  Wij zorgen voor je rugnummer en je t-shirt in de kleuren van Dokters van de Wereld. Je moet ze dus niet zelf gaan ophalen.

  • Waar moet ik me aanmelden voor het vertrek?

  Heel de ploeg van Dokters van de Wereld wacht je op in de gezamenlijke kleedkamers van de Ernest Richardschool Jachtlaan 210, 1040 Etterbeek. We hebben er het genoegen om de kleedkamers te delen met andere NGO's. Je hebt er voldoende plaats om je om te kleden en je tassen achter te laten. Voor zij die het willen, voorzien we een gezamenlijk vertrek van de kleedkamers naar de startplaats

  • Om hoe laat?

  Enkele dagen voordien krijg je een gedetailleerd schema van de dag.

  • Ik kan voor het vertrek niet naar de kleedkamers komen?

  Bezorg ons je volledig adres op events@doktersvandewereld.be vóór maandag 6 mei en wij sturen je rugnummer en je t-shirt van Dokters van de Wereld op via de post.  

  Contacteer ons

  Dokters van de wereld

  Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

   

  Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
  +32 (0) 2 225 43 00
  info@doktersvandewereld.be

   

  BTW: BE 0460.162.753