Niger

ontheemden, nomaden en vrouwen

Als één van de armste landen ter wereld bengelt Niger helemaal onderaan de menselijke ontwikkelingsindex, ver achter de buurlanden in West-Afrika. Door zijn geografische ligging is het land ook een kruispunt van migratieroutes. Hoofdstad Agadez is jaarlijks voor duizenden migranten de laatste halte voor de gevaarlijke oversteek van de Sahara naar de kustroute richting Europa.

Dokters van de Wereld is aanwezig op het terrein om de meest kwetsbare mensen te helpen, van de migrantenghetto’s in Agadez, tot de nomadenbevolking in het district van Tchirozerine en voor kwetsbare vrouwen en meisjes verspreid over het hele land.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in Niger aan toegang tot zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de website van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

Mama Migrant trekt week in week uit naar de migrantengetto's in de woestijnstad Agadez (Niger). Ze is momenteel een van de gezichten van de #changemakers campagne georganiseerd door de 11.11.11.
Op 19 maart werd in Niger de eerste COVID-19 besmetting geregistreerd. Sindsdien werden meer dan 11.000 mensen getest. In Niger is het extra lastig om te strijden tegen het virus: het zorgsysteem is zwak, er zijn minder testmogelijkheden, het land kampt met grote armoede en net zoals hier circuleren er heel veel vooroordelen, misverstanden en complottheoriën Dokters van de Wereld werkt al jaren in het land en strijdt mee tegen de verspreiding van het virus.
De hygiënische omstandigheden verbeteren & strijden tegen haatboodschappen tegen migranten

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753