NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Niger

Niger, een kruispunt voor migratie

Door zijn geografische ligging is Niger een kruispunt voor migranten. Het is een plek met veel lang- of kortdurig ontheemden, maar er zijn ook veel mensen op doorreis die het land verlaten voor een andere bestemming. Dokters van de Wereld werkt sinds 2014 in Niger, in de regio's Agadez, Tahoua, Tillabéri en Niamey. We ondersteunen openbare gezondheidsinstellingen bij de medische en psychosociale zorg voor de lokale bevolking maar ook voor mensen die  vanuit uit Algerije of andere Afrikaanse landen gedwongen gedeporteerd werden naar Agades. We bevorderen ook de naleving van de rechten van migranten, en dan vooral hun toegang tot gezondheidszorg.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in Niger aan toegang tot zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de website van Dokters van de Wereld

Nieuws

Als één van de armste landen ter wereld bengelt Niger helemaal onderaan de menselijke ontwikkelingsindex, ver achter de buurlanden in West-Afrika. Door zijn geografische ligging is het land ook een kruispunt van migratieroutes. Hoofdstad Agadez is jaarlijks voor duizenden migranten de laatste halte voor de gevaarlijke oversteek van de Sahara naar de kustroute richting Europa.

Dokters van de Wereld is aanwezig op het terrein om de meest kwetsbare mensen te helpen, van de migrantenghetto’s in Agadez, tot de nomadenbevolking in het district van Tchirozerine en voor kwetsbare vrouwen en meisjes verspreid over het hele land.

Nieuws

Ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum geven wij 25 mensen het woord. Ontdek de getuigenis van Toupou Lancinet.
Op 26 juli vond in Niger een staatsgreep plaats. Op het moment van de ‘coup d’état’ eind juli, bevond het land zich sowieso al in een erg kwetsbare positie: Niger bungelt al vele jaren achteraan op de lijst van de armste landen ter wereld en kampt jaarlijks periodes van voedselonzekerheid. Daarbij komt nu een politieke crisis, economische sancties en prijspieken waardoor (schaarse) levensmiddelen onbetaalbaar worden. De combinatie met het regenseizoen en de magere oogsten zorgt ervoor dat het land afstevent op een stevige humanitaire crisis.
Mama Migrant trekt week in week uit naar de migrantengetto's in de woestijnstad Agadez (Niger). Ze is momenteel een van de gezichten van de #changemakers campagne georganiseerd door de 11.11.11.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753