De wereld is ziek. Samen kunnen we haar genezen.

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

Steun onze projecten met een gift.

 

IK DOE EEN GIFT

Portret : Dijé Suzette, "Mama Migrant"

Mama Migrant trekt week in week uit naar de migrantengetto's in de woestijnstad Agadez (Niger). Ze is momenteel een van de gezichten van de #changemakers campagne georganiseerd door de 11.11.11.

Dijé Suzette

Wie ben ik?

Mijn echte naam is Dijé Susette Frantz Pilon, maar de migranten hier noemen mij Maman Migrant. Ik zorg voor hen. Ik ben hun luisterend oor, hun steun en toeverlaat. Elke week trekken we met mobiele teams van Dokters van de Wereld naar de getto’s: dat zijn plekken aan de rand van de woestijnstad Agadez waar vluchtelingen wachten om de oversteek door de woestijn te maken richting Libië. Vaak zitten ze maandenlang vast in die getto’s, in de verschroeiende hitte, zonder toegang tot water, voedsel of medische hulp.

 

Wat doe ik?

Met Dokters van de Wereld bieden we rudimentaire hulp. We gaan langs in de getto’s met voedselpakketten, water, hygiënekits, medische & psychologische hulp. De migranten hebben het zwaar te verduren: ze lijden honger, hun lot ligt in handen van mensensmokkelaars en ze worden gestigmatiseerd. De covid-19-epidemie heeft hun isolatie nog groter gemaakt. Meestal gaat het om piepjonge mensen, die de laatste hoop zijn van de familie.

Wat ik voel

Het leven is hier bikkelhard voor de migranten, maar ook voor de lokale bevolking. Agadèz is een geïsoleerde, arme stad die al veel crisismomenten heeft doorgemaakt. De migranten hebben geen middelen, maar de bevolking evenmin. Ik help iedereen die me nodig heeft, zonder onderscheid.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753