Migratie

Medische en psychologische begeleiding van migranten in Agadez

Niger

50%
van de slachtoffers van gendergerelateerd geweld kreeg psychologische hulp
2900
migranten kregen psycho-medische ondersteuning

DE SITUATIE

 

DE SITUATIE

 

De stad Agadez in Niger is een belangrijke etappe in de migratieroute van veel mensen die de Sahara willen oversteken. Door de verscherping van het buitengrensbeleid van de en een migratiedeal met de EU, is de officiële route door de Saharawoestijn momenteel gesloten voor migranten. Daardoor moeten zij riskantere routes nemen en worden ze blootgesteld aan mensenhandel en uitbuiting. In het algemeen hebben deze migranten weinig toegang tot gezondheidszorg (inclusief seksuele en reproductieve gezondheidszorg) en psychologische ondersteuning.

mother and children
62,4 jaar
levensverwachting
81 jaar in België
0.400
menselijke ontwikkelingsindex
0,896 in België
187
plaats op de wereldranglijst
van de 191

WAT WIJ DOEN

WAT WIJ DOEN

 

Dokters van de Wereld werkt sinds 2014 met migranten in Agadez. Enerzijds ondersteunen we lokale gezondheidsstructuren en trainen we medische teams op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid. Anderzijds zorgen we ervoor dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot seksuele en reproductieve zorg.  Dat gaat bijvoorbeeld over ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling,  distributie van medicijnen of post-exposure kits voor hiv. We maken daarnaast eveneens de toegang tot gezondheidszorg voor migranten in Agadez laagdrempeliger. Dokters van de Wereld herstelde  drie gezondheidscentra en zette mobiele klinieken in om mensen in afgelegen gebieden te bereiken.

Dokters van de Wereld biedt ook psychologische ondersteuning aan mensen die alles achterlieten, en doet aan belangenbehartiging zodat zij de humanitaire hulp krijgen waar zij recht op hebben.

Help mee

Geef mee

Ik doe een gift

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld
Zij steunen ons

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753