NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Vlaanderen

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

Vlaanderen is de rijkste regio van het land.  Toch zijn er problemen:  er is een chronisch artsentekort, lange wachtlijsten en veel niet-geconventioneerde artsen.  Dit zorgt ervoor dat lang niet iedereen toegang vindt tot zorg. Vooral in de grotere provinciesteden komen deze problemen samen, en wonen veel mensen aan de rand van de samenleving.

 

Na Brussel  is Antwerpen bijvoorbeeld de stad met het grootste aantal mensen in een kwetsbare positie.  Dat gaat dan bijvoorbeeld over daklozen, nieuwkomers,mensen zonder papieren of Belgen in armoede en zonder mutualiteit.  Deze diverse groep heeft één iets gemeenschappelijk:  hun toegang tot zorg wordt hen erg moeilijk gemaakt, of soms zelfs bewust ontnomen. 

Oostende telt dan weer een hoog aantal inwoners die leven onder de armoedegrens: net geen 20% van de Oostendenaars kan de eindjes amper of niet aan elkaar knopen.  En met slechts 75 artsen voor 100.000 inwoners kampt de stad met een chronisch artsentekort.  Dit uit zich in een zorgtoegang die niet altijd eenvoudig is.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in Vlaanderen aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Wie onwettig in ons land verblijft, ervaart enorme obstakels om medische zorg te krijgen. Hierdoor krijgen soms zelfs kankerpatiënten te horen dat ze geen recht hebben op zorg. Onwaardig in een land als België, vindt Dokters van de Wereld, en daarom geven we nu alvast een lijst met huiswerk voor de volgende regering.
11.11.11 Verkiezingsmemorandum voor de federale, regionale en Europese verkiezingen: Kiezen voor samenwerken over de grenzen heen
2023 was een veelbewogen jaar voor Dokters van de Wereld. Van de aardbevingen in Syrië en Turkije en de vrijlating van oud-collega Olivier Vandecasteele tot ons 25-jarig jubileum en de recordeditie van de Doc’Riders. Ontdek 12 van onze meest memorabele momenten van het afgelopen jaar.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753