Tunesië

Begeleiding voor mensen in kwetsbare omstandigheden

Dokters van de Wereld verleent sinds 2012 medische en psychosociale zorg aan Tunesiërs en migranten in kwetsbare omstandigheden. In de hoofdstad Tunis gaat onze Medibus, een kabinet op wielen, op zoek naar hulpbehoevende mensen. Daarnaast bieden we consultaties aan in onze zorgcentra en aan onthaalloketten in Tunis, Sousse, Sfax en Zarzis.

We bepalen de specifieke behoeften van mensen en verwijzen hen dan door naar sociale diensten en gezondheidsvoorzieningen. Dokters van de Wereld biedt ook technische en financiële steun aan haar partners in de Tunesische maatschappij door capaciteitsversterking, peer-learning en trapsgewijze subsidiëring. Tenslotte zetten we ook in op belangenbehartiging, bedoeld om sociale en politieke veranderingen die gezondheidszorg toegankelijker maken voor iedereen te versnellen en uit te lokken.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en zorg mee voor een betere toegang tot zorg voor kwetsbare mensen in Tunesië

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

Tunis. Een jaar geleden opende ons centrum voor onthaal, zorg en oriëntatie La Goulette de deuren. Samen met onze partners kijken we terug op dit eerste jaar.
“Ik werd zwanger op mijn zeventiende, maar kon niet bij familie terecht voor hulp of steun. Dus klopte ik bij Dokters van de Wereld aan voor de opvolging van mijn zwangerschap en hulp in mijn zoektocht naar onderdak. Op aanraden van mijn tante in Tunesië, die me een beter leven beloofde, verliet ik als alleenstaande moeder mijn thuisland. Maar net als zovele andere slachtoffers van mensenhandel werd ik vijf maanden lang bij een Tunesisch gezin aan het werk gezet, zonder loon.”

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753