Tunesië

zorg voor de bevolking in het hele land en migranten in de hoofdstad

Het werk van Dokters van de Wereld in Tunesië heeft een impact op twee fronten. Zo werken we in de nasleep van de Arabische Lente met de lokale overheid aan een verbetering van de toegang tot en kwaliteit van zorg voor de Tunesische bevolking in het hele land.

Intussen kwam er ook een project bij voor migranten in de hoofdstad Tunis. Naast toegang tot kwalitatieve zorg, hebben we ook aan ambitieuze pleitbezorging- en sensibiliseringscampagnes gewerkt die op lange termijn voor deze doelgroep een groot verschil zullen maken.

Onze projecten

Projecten
Medische, psychische en sociale zorg voor migranten en structurele veranderingen mee katalyseren binnen de Tunesische zorgsector en samenleving.

Alle spelers uit de zorgsector en het middenland samenbrengen en optreden als katalysator van ideeën.

Tunesië

Een Tunesische herdersvrouw van middelbare leeftijd lacht de camera toe. Een doek om haar hoofd beschermt haar tegen de zon. In haar hand draagt ze een stok om het vee te mennen. Ze staat in het midden van een veld, tussen een kudde schapen. Een beetje verderop staat een man met identieke herdersstok.

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en zorg mee voor een betere toegang tot zorg voor kwetsbare mensen in Tunesië

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

“Ik werd zwanger op mijn zeventiende, maar kon niet bij familie terecht voor hulp of steun. Dus klopte ik bij Dokters van de Wereld aan voor de opvolging van mijn zwangerschap en hulp in mijn zoektocht naar onderdak. Op aanraden van mijn tante in Tunesië, die me een beter leven beloofde, verliet ik als alleenstaande moeder mijn thuisland. Maar net als zovele andere slachtoffers van mensenhandel werd ik vijf maanden lang bij een Tunesisch gezin aan het werk gezet, zonder loon.”
Op 3 plekken in Tunesië (Sfax, Tunis en Zarzis) verleent Dokters van de Wereld hulp aan kwetsbare mensen. De meesten onder hen zijn migranten die kampen met ernstige trauma’s. Die liepen ze op tijdens hun migratietraject van of richting Tunesië.
Deze zomer heeft Dokters van de Wereld in Tunesië de VaXibus gestart.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753