Marokko

tussen afrika en europa

Door haar strategische ligging is Marokko een kruispunt voor migranten op weg naar Europa. Verstrengde grenscontroles betekenen voor een groot deel van hen ongewild ook het einde van hun reis. Elk jaar stranden duizenden migranten tussen hier en nergens, in uiterst precaire leefomstandigheden terwijl hun dromen over een beter leven elders soms permanent on hold komen te staan.

Een goede samenwerking tussen Dokters van de Wereld en lokale partners zorgt voor belangrijke lichtpuntjes in de uitzichtloze situatie waarin deze mensen verkeren. Zo krijgen ze administratieve begeleiding en kunnen ze bij ons terecht voor medische en psychologische hulp. Daarbij hebben we extra aandacht voor vrouwen en minderjarigen (soms zonder begeleiding van een volwassene), een talrijke groep die extra kwetsbaar is en gespecialiseerde hulp nodig heeft.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help mensen zonder toegang tot zorg in Marokko

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualités

Actualités

De aardbeving van 9 september in Marokko had bijna 3.000 doden en meer dan 5.600 gewonden tot gevolg. Ook vandaag nog is Dokters van de Wereld actief in het getroffen gebied.
Al tien jaar werkt Dokters van de Wereld samen met ALCS – Stichting voor de strijd tegen Aids. Hun missie: kwetsbare mensen beschermen en helpen aan toegang tot zorg. Naar aanleiding van de aardbeving werd onze samenwerking verder uitgebreid.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753