Seksuele en reproductieve rechten en gezondheid

Toegang tot kwalitatieve seksuele en reproductieve gezondheidszorg en rechten voor migrantenvrouwen

Marokko

4.842
mensen begeleid naar medische diensten
902
psychosociale consultaties

De situatie

De situatie

 

De toegang tot seksuele en reproductieve gezondheidszorg voor vrouwelijke migranten in Marokko is er de laatste jaren aanzienlijk op vooruitgegaan. Er zijn echter nog steeds een aantal drempels die hun toegang tot zorg beperken. Deze belemmeringen zijn zowel van van economische, taalkundige en culturele aard.  

  • Economische belemmering: de toegang tot bepaalde publieke zorginstellingen is in principe gratis, maar migrantenvrouwen hebben vaak aanvullende zorg nodig omdat bepaalde diensten in openbare structuren niet beschikbaar zijn.
  • Talige en culturele/sociale belemmering: een gebrek aan bekwame tolken en verschillende niveaus van inzicht in culturele gevoeligheden, met name in verband met seksuele en reproductieve gezondheid, zijn factoren die een optimale toegang tot gezondheidszorg belemmeren.

 

76,4 jaar
levensverwachting
81 jaar in België
0,5
Menselijke ontwikkelingsindex
0,896 in België
123e
plaats op de wereldranglijst
van de 191 landen
woman and child

Onze Actie

Wat Wij doen

 

Doelstelling van het project: de toegang tot seksuele en reproductieve zorg verbeteren voor migrantenvrouwen in kwetsbare situaties in de regio Rabat, Salé en Kenitra en de westerse regio (COFEMI).

 

STERKERE PREVENTIE EN ZORG INZAKE SEKSUELE EN REPRODUCTIEVE RECHTEN VAN MIGRANTENVROUWEN

Het project wil dienstverleners tools geven om beter in te spelen op de zorgnoden van kwetsbare migranten. We zullen hiervoor een holistische zorggids voor seksuele en reproductieve gezondheidsrechten creëren.

We willen ook de vaardigheden van gemeenschapsleiders versterken, zodat ze hun gemeenschappen mobiliseren voor een betere toegang tot seksuele en reproductieve rechten. We willen deze leiders ook helpen om de zorgkanalen voor vrouwen en minderjarigen in kwetsbare situaties beter te begrijpen, en hen daarbij ook aansporen om voor bescherming te zorgen.


BEWUSTMAKING EN SOLIDARITEIT BINNEN DE GEMEENSCHAP

We zetten zoveel mogelijk in op  het  al aanwezige menselijke, intellectuele en materiële potentieel. Zo kunnen we de problemen van binnenuit effectief aanpakken.

 

Help mee

Geef mee

Doe een gift om migranten in Oujda & Rabat te steunen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld
Zij steunen ons

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753