NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Talloze mensen ontheemd

 

De humanitaire situatie in Mali blijft ernstig: gewapende confrontaties tussen rebellengroepen, jihadistische organisaties en regeringstroepen hebben in 2023 opnieuw geleid tot interne vluchtelingenstromen en een beperkte toegang tot basiszorg. Voedselonzekerheid, verergerd door droogte en klimaatverandering, leidt tot ondervoeding bij kinderen. Ook de rechten van de vrouw en de toegang tot seksuele en reproductieve zorg blijven in de meeste regio’s moeilijk wortelschieten.  

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in Mali aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum geven wij 25 mensen het woord. Ontdek de getuigenis van dokter Paul Mushombe Nibhumba.
De afgelopen maanden werden de teams van Dokters van de Wereld het slachtoffer van opeenvolgende veiligheidsincidenten in Gao en Menaka. Bij deze ernstige gebeurtenissen werden onder meer voertuigen van ons mobiele medisch team overvallen en werd één van onze collega's ontvoerd. Gelukkig is deze collega ongedeerd gebleven.
Sinds oktober 2012 steunt Dokters van de Wereld de bevolking in Menaka. Deze streek in Mali gaat gebukt onder instabiliteit, kampt met een erg kwetsbaar zorgsysteem en moet sinds kort ook de COVID-19-pandemie het hoofd zien te bieden. Onze teams zetten hun noodinterventie in deze afgelegen regio onvermoeibaar verder. We blijven er net zo lang actief als nodig en stellen alles in het werk om tot bij de bevolking te geraken.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753