een levensgevaarlijke regio

Noord-Mali tuimelde de voorbije jaren van de ene crisis in de andere. De ene keer als gevolg van natuurrampen (extreme droogte, slechte oogsten), de andere keer zaaide de mens zelf dood en vernieling met oorlogen, gewapende conflicten en terrorisme. De lokale bevolking en gezondheidsstructuren in het hele land werden hard getroffen. Vooral vrouwen en kinderen geraken nergens aan zorg.

Daarom is Dokters van de Wereld al jaren aanwezig in de regio’s Gao en Menaka. Als één van de enige humanitaire spelers in dit gevaarlijke risicogebied zijn we een reddingsboei voor de lokale bevolking die nergens anders zorg krijgt en een onmisbare schakel voor lokale organisaties die aan duurzame verandering timmeren.  

Onze projecten

Projecten

In Noord-Mali worden vooral kinderen getroffen door ondervoeding en krijgen ze geen levensreddende vaccins.

Klimaat, onzekerheid, grote afstanden: heel wat obstakels belemmeren de toegang tot zorg voor vrouwen en kinderen in het noorden van Mali.

Mali

Een Malinese baby in de armen van haar moeder. Op de voorgrond één van onze artsen met een jas waarop het logo staat.

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in Mali aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Midden augustus 2020 vond een staatsgreep plaats in Mali. Die leidde tot het onslag van President. De grootste onrust vindt plaats in de hoofdstad Bamako en treft dus niet direct onze projecten in de regio's Gao & Menaka. Toch moeten we waakzaam blijven: het risico op incidenten is immers zeer reëel.
Tussen eind juli en begin augustus 2019 werden hulporganisaties in de regio Menaka (Mali) geconfronteerd met 7 incidenten van overvallen, inbraken met geweld, intimidatie en diefstal. Dokters van de Wereld ziet zich daarom verplicht om de lopende activiteiten in Menaka en het personeel en partners te beschermen en de activiteiten tijdelijk op te schorten.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753