Talloze mensen ontheemd

 

Extreme armoede, voedselonzekerheid, klimaatopwarming en talrijke conflicten : de humanitaire situatie in het noorden van Mali is ernstig.  Duizenden mensen vluchtten er naar andere regio’s na een reeks gewapende confrontaties. Dokters van de Wereld ondersteunt al twintig jaar de gezondheidszorg in Mali en blijft zich inzetten om de toegang tot gratis zorg te verbeteren voor de slachtoffers van de crisissen in het noorden.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in Mali aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

Ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum geven wij 25 mensen het woord. Ontdek de getuigenis van dokter Paul Mushombe Nibhumba.
De afgelopen maanden werden de teams van Dokters van de Wereld het slachtoffer van opeenvolgende veiligheidsincidenten in Gao en Menaka. Bij deze ernstige gebeurtenissen werden onder meer voertuigen van ons mobiele medisch team overvallen en werd één van onze collega's ontvoerd. Gelukkig is deze collega ongedeerd gebleven.
Sinds oktober 2012 steunt Dokters van de Wereld de bevolking in Menaka. Deze streek in Mali gaat gebukt onder instabiliteit, kampt met een erg kwetsbaar zorgsysteem en moet sinds kort ook de COVID-19-pandemie het hoofd zien te bieden. Onze teams zetten hun noodinterventie in deze afgelegen regio onvermoeibaar verder. We blijven er net zo lang actief als nodig en stellen alles in het werk om tot bij de bevolking te geraken.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753