Kroatië

In de bres voor de Roma-gemeenschap en asielzoekers

 

Dokters van de Wereld verleent multidisciplinaire gezondheidszorg aan asielzoekers en geïsoleerde Roma-gemeenschappen in Kroatië. Dat doen we omdat hun toegang tot de publieke gezondheidszorg grotendeels beperkt is door de wet of andere hindernissen. Parallel voert Dokters van de Wereld regelmatig belangenbehartigingsacties uit. Zo willen we het wettelijk kader voor alle asielzoekers veranderen zodat ook zij in de toekomst volledige toegang krijgen tot de publieke gezondheidszorg.

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help in Kroatië gestrande vluchtelingen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

Na vijf jaar mentale hulpverlening voor vluchtelingen aan de grens van Kroatië en Bosnië, maakt Dokters van de Wereld een zwarte eindbalans op: “Onder het mom van efficiënt grensbeleid laat Europa oogluikend toe dat kinderen, vrouwen en mannen levenslang worden getraumatiseerd. En met het nieuwe migratiepact dreigt de situatie nog verder te verslechteren.”
Dokters van de Wereld viert haar 25-jarig jubileum. Voor deze gelegenheid geven we 25 mensen het woord. Lees hier de getuigenis van Juliette Delescluse, algemeen coördinator voor Dokters van de Wereld in Kroatië.
'Discriminatie bestrijden en de toegang tot gezondheidszorg verbeteren'

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753