De wereld is ziek. Samen kunnen we haar genezen.

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

Steun onze projecten met een gift.

 

IK DOE EEN GIFT

Menselijke waardigheid herstellen, patiënt voor patiënt: de getuigenis van Juliette Delescluse in Kroatië

Dokters van de Wereld viert haar 25-jarig jubileum. Voor deze gelegenheid geven we 25 mensen het woord. Lees hier de getuigenis van Juliette Delescluse, algemeen coördinator voor Dokters van de Wereld in Kroatië.

Juliette's liefde voor Dokters van de Wereld komt voort uit de overtuiging dat de organisatie de menselijke waardigheid herstelt van mensen die door de maatschappij worden afgewezen, buitengesloten of genegeerd. In een interview benadrukt Juliette de belangrijke verandering die het team van Dokters van de Wereld teweeg heeft gebracht in Kroatië. De wetgeving is er geëvolueerd om zwangere vrouwen en kinderen die asiel zoeken dezelfde rechten te geven als Kroatische burgers op vlak van toegang tot gezondheidszorg.

"Ik ben Franse van geboorte en woon al vijftien jaar in Kroatië. Als coördinator voor Dokters van de Wereld engageer ik me voor asielzoekers en Roma-gemeenschappen. We bieden dagelijkse ondersteuning om ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot medische zorg."

Juliette Delescluse

Dokters van de Wereld heeft zich in 2016 in de Balkan gevestigd. Juliette is vastbesloten om verwoeste levens weer een humane wending te geven. Ze beweert niet dat ze de wereld zal veranderen, maar ze heeft het oprechte verlangen om troost en hulp te bieden aan zij die er het meest nood aan hebben. In dit jubileumjaar herinnert haar getuigenis ons eraan dat menselijkheid vaak te vinden is in de kleine dingen, in de eenvoudige gebaren of woorden die levens veranderen, patiënt per patiënt.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753