NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Democratische Republiek Congo

Een onrustwekkende humanitaire situatie

In veel delen van Congo is er een groot gebrek aan zorgvoorzieningen, toegankelijke zorgcentra en gekwalificeerd personeel. Deze situatie wordt nog moeilijker gemaakt door de vele geweldincidenten (ook seksueel), alarmerende gezondheidsindicatoren en terugkerende epidemiegolven. Talrijke conflicten, mensenrechtenschendingen en chronische onveiligheid hebben geleid tot meer dan 5,7 miljoen  interne vluchtelingen.  Hiermee telt het land het hoogst aantal binnenlandse ontheemden op het Afrikaanse continent.

Dokters van de Wereld is actief in het oosten van het land, in Zuid-Kivu in de gebieden Bukavu en Uvira (seksuele en reproductieve gezondheid en rechten), in Kabare en Kalehe (One Health), en in de hoogvlaktes van Minembwe en Itombwe (steun aan slachtoffers van gewapende conflicten).

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help Congolese vrouwen en kinderen aan meer en betere zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Dokters van de Wereld biedt in Oost-Congo gezondheidszorg aan kwetsbare personen die getroffen zijn door het conflict. Daarnaast zorgen we ervoor dat seksueel geweld wordt voorkomen en bieden we psychologische aan slachtoffers.
2023 was een veelbewogen jaar voor Dokters van de Wereld. Van de aardbevingen in Syrië en Turkije en de vrijlating van oud-collega Olivier Vandecasteele tot ons 25-jarig jubileum en de recordeditie van de Doc’Riders. Ontdek 12 van onze meest memorabele momenten van het afgelopen jaar.
Als onderdeel van onze campagne "25 jaar, 25 portretten" zetten we inspirerende collega’s in de schijnwerpers die bijdragen aan onze humanitaire missie. Vandaag delen we het verhaal van Vincker Lushombo, algemeen coördinator in Mali, die ons herinnert aan een aangrijpende ervaring tijdens zijn werk voor Dokters van de Wereld in Democratische Republiek Congo.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753