Democratische Republiek Congo

vrouwen buiten het zorgsysteem

De gezondheid van vrouwen is in de Democratische Republiek Congo (DRC) een groot maatschappelijk probleem. Vrouwen hebben er geen toegang tot zorg omwille van de grote afstanden die ze moeten afleggen, een gebrek aan zorgstructuren die aangepast zijn aan hun noden en te weinig opgeleid personeel. Daarnaast zijn vrouwen en meisjes vaak ook slachtoffer van seksueel geweld en een klimaat van straffeloosheid rond wat hen is aangedaan.

Dokters van de Wereld is al jaren aanwezig op het terrein om deze vrouwen uit de nood te helpen. Zo steunen we in Zuid-Kivu het Panzi ziekenhuis van dokter Denis Mukwege, al jaren een toevluchtsoord waar slachtoffers van seksueel geweld verzorging en begeleiding krijgen. Daarnaast helpen we in regio Moba jonge mama’s en hun kinderen aan kwalitatieve zorg.

Onze projecten

Projecten
Accueillir, écouter et aider les enfants qui vivent dans les rues.
Toegang tot zorg voor elke mama, voor, tijdens en na de zwangerschap.
Zij aan zij met dokter Mukwege en slachtoffers van seksueel geweld.

Democratische Republiek Congo (DRC)

Congolese vrouwen en kinderen in kleurrijke jurken en hoofddoeken vullen hun bekers met drinkwaterwater in een plastieken teil. Eén van hen heeft de teil op haar schoot en kijkt toe dat de verdeling eerlijk verloopt.

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help Congolese vrouwen en kinderen aan meer en betere zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Dr. Mukwege & Dokters van de Wereld strijden in Bukavu tegen COVID-19
Sinds de epidemie in augustus 2018 uitbrak, werden 3.205 bevestigde en 114 vermoedelijke ebolagevallen geregistreerd. 2.142 van hen overleden aan het virus. Het sterftecijfer ligt hiermee op 67%. Van het totale aantal bevestigde en vermoedelijke gevallen zijn 59% (1.796) vrouwen, 30% (909) jonger dan 18 jaar en maakt 5% deel uit van het medisch personeel.
In de Congolese provincie Zuid-Kivu werden onlangs de eerste ebola-gevallen gedetecteerd in Mwenga, op 100 kilometer van de provinciehoofdstad Bukavu. Dokters van de Wereld is al jaren actief in Bukavu. Meer concreet ondersteunen we het medische luik van het project rond overlevers van seksueel geweld van Dr. Mukwege. Om de ebola-epidemie mee het hoofd te bieden, start Dokters van de Wereld vanaf vandaag met een ebola-interventie gericht op sensibilisering, preventie, controle en re-integratie.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753