Democratische Republiek Congo

Een onrustwekkende humanitaire situatie

In veel delen van Congo is er een groot gebrek aan zorgvoorzieningen, toegankelijke zorgcentra en gekwalificeerd personeel. Deze situatie wordt nog moeilijker gemaakt door de vele geweldincidenten (ook seksueel), alarmerende gezondheidsindicatoren en terugkerende epidemiegolven. Talrijke conflicten, mensenrechtenschendingen en chronische onveiligheid hebben geleid tot meer dan 5,7 miljoen  interne vluchtelingen.  Hiermee telt het land het hoogst aantal binnenlandse ontheemden op het Afrikaanse continent.

Dokters van de Wereld is actief in het oosten van het land, in Zuid-Kivu in de gebieden Bukavu en Uvira (seksuele en reproductieve gezondheid en rechten), in Kabare en Kalehe (One Health), en in de hoogvlaktes van Minembwe en Itombwe (steun aan slachtoffers van gewapende conflicten).

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help Congolese vrouwen en kinderen aan meer en betere zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

Begin mei waren er in Kalehe, Zuid-Kivu dodelijke overstromingen en aardverschuivingen die meer dan 100.000 mensen troffen en het leven eisten van meer dan 470 mensen. Dokters van de Wereld kwam onmiddellijk in actie om de slachtoffers van deze ramp te helpen. We bieden psychologische noodhulp aan slachtoffers van de ramp in de gebieden rond Kalehe (Nyamukubi, Bushushu, Mohongoza en Kalehe).
Ima (schuilnaam), slachtoffer van seksueel geweld in Zuid-Kivu, ging voor medische en psychosociale zorg naar het gezondheidscentrum in Kabimba, dat ondersteund wordt door Dokters van de Wereld.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753