Democratische Republiek Congo

vrouwen buiten het zorgsysteem

De gezondheid van vrouwen is in de Democratische Republiek Congo (DRC) een groot maatschappelijk probleem. Vrouwen hebben er geen toegang tot zorg omwille van de grote afstanden die ze moeten afleggen, een gebrek aan zorgstructuren die aangepast zijn aan hun noden en te weinig opgeleid personeel. Daarnaast zijn vrouwen en meisjes vaak ook slachtoffer van seksueel geweld en een klimaat van straffeloosheid rond wat hen is aangedaan.

Dokters van de Wereld is al jaren aanwezig op het terrein om deze vrouwen uit de nood te helpen. Zo steunen we in Zuid-Kivu het Panzi ziekenhuis van dokter Denis Mukwege, al jaren een toevluchtsoord waar slachtoffers van seksueel geweld verzorging en begeleiding krijgen. Daarnaast helpen we in regio Moba jonge mama’s en hun kinderen aan kwalitatieve zorg.

Onze projecten

Projecten
Opvangen, luisteren naar en hulp bieden aan de straatkinderen.
Toegang tot zorg voor elke mama, voor, tijdens en na de zwangerschap.
Zij aan zij met dokter Mukwege en slachtoffers van seksueel geweld.

Democratische Republiek Congo (DRC)

Congolese vrouwen en kinderen in kleurrijke jurken en hoofddoeken vullen hun bekers met drinkwaterwater in een plastieken teil. Eén van hen heeft de teil op haar schoot en kijkt toe dat de verdeling eerlijk verloopt.

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help Congolese vrouwen en kinderen aan meer en betere zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Een week lang heeft een team van Dokters van de Wereld psychologische hulp verleend aan de burgers die op de vlucht waren geslagen voor de aardbevingen en vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo op 22 mei. De slachtoffers in Goma hebben last van angsten, stemmingswisselingen, aandachtsstoornissen en zelfs flashbacks.
Een regio waar de risico's van bevallingen bijzonder groot zijn.
Dokters van de Wereld vernam met diepe droefheid dat in Goma drie mensen zijn vermoord, onder wie de Italiaanse ambassadeur in de DRC, Luca Attanasio, tijdens een gewapende aanval op een konvooi van het Wereldvoedselprogramma (WFP). In deze moeilijke tijd wenst Dokters van de Wereld haar oprechte deelneming te betuigen aan de families van de drie slachtoffers: de bestuurder van de auto, de lijfwacht van de ambassadeur en de ambassadeur zelf.

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753