U heeft nog...

OM EEN FISCALE KORTING VAN 45% TE ONTVANGEN

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

 

IK DOE EEN GIFT

"Banden smeden in een context van stammenconflicten"

Als onderdeel van onze campagne "25 jaar, 25 portretten" zetten we inspirerende collega’s in de schijnwerpers die bijdragen aan onze humanitaire missie. Vandaag delen we het verhaal van Vincker Lushombo, algemeen coördinator in Mali, die ons herinnert aan een aangrijpende ervaring tijdens zijn werk voor Dokters van de Wereld in Democratische Republiek Congo.

De Minembwe-hooglanden in Zuid-Kivu vormen het decor voor verwoestende etnische conflicten tussen twee stammen: de Banyamulenge en de Bafuleru. Dokters van de Wereld besloot tussenbeide te komen in deze complexe humanitaire context: het enige ziekenhuis bevond zich op het grondgebied van de Banyamulenge, waardoor de Bafuleru werden uitgesloten van het zorgsysteem en geen behandeling konden krijgen.

In het licht van deze uitdaging heeft Dokters van de Wereld onderhandeld met de Banyamulenge, een missie waar Vincker Lushombo aan heeft bijgedragen. Het doel was om de Bafuleru in staat te stellen zich te laten behandelen op het grondgebied van de vijandelijke stam. Hen overtuigen om naar het gebied te gaan was eveneens een complexe taak. Dankzij een sfeer van vertrouwen en veiligheid, en met de inspanningen van Dokters van de Wereld, werd deze uitdaging aangegaan, werden grenzen doorbroken, en werd er een band gesmeed tussen deze twee stammen in conflict.

Vincker Lushombo

Deze getuigenis herinnert ons eraan hoe toegewijde ervaringen een positieve impact kunnen hebben en, zelfs in een conflictsituatie, banden kunnen creëren.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753