Vrouwen & Empowerment

girl power : meer dan een slogan

Vrouwen zijn één van de meest kwetsbare groepen ter wereld. Of het nu gaat om de strijd voor gelijke rechten of tegen geweld (seksueel of op andere vlakken), het recht om te beslissen wat je met je eigen lichaam doet (anticonceptie, reproductie, abortus, bevallen waar en wanneer je wil in alle veiligheid): Dokters van de Wereld strijdt mee. We zijn er voor hen, waar ook ter wereld en in gelijk welke omstandigheden.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help vrouwen in hun strijd om gelijkheid, zelfbeschikkingsrecht en een betere gezondheid

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Vrouwelijke druggebruikers lopen tot 5 keer meer kans op Gender Gerelateerd Geweld
In april van dit jaar publiceerde een onafhankelijk expertencomité haar aanbevelingen rond de hervorming van de abortuswet. Het rapport adviseerde ondermeer om de abortustermijn op te trekken van 12 naar 18 weken en werk te maken van een rechtvaardiger toegang voor kwetsbare vrouwen in ons land. Maar op enkele maanden voor de verkiezingen blijft het oorverdovend stil rond dit dossier. Na 4 jaar talmen vraagt Dokters van de Wereld op de Internationale Dag van de toegang tot veilige Abortus om duidelijkheid: komt de wet er nu wel of niet?
Terwijl politici over elkaar heen rollen om zich in de media te positioneren over de nieuwe abortuswet, vecht Dokters van de Wereld in België achter de schermen voor het recht op een veilige abortus. Wie daarover kan meespreken is Ellen Verryt. Zij is coördinator Vlaanderen voor Dokters van de Wereld en reisde onlangs nog met een jonge meid richting Nederland voor een zwangerschapsonderbreking. “De hele tijd op de trein dacht ik bij mezelf: in wat voor Amerikaanse toestanden duwt de Belgische wetgeving ons nu weer.” Een gesprek.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753