Vrouwen & Empowerment

girl power : meer dan een slogan

Vrouwen zijn één van de meest kwetsbare groepen ter wereld. Of het nu gaat om de strijd voor gelijke rechten of tegen geweld (seksueel of op andere vlakken), het recht om te beslissen wat je met je eigen lichaam doet (anticonceptie, reproductie, abortus, bevallen waar en wanneer je wil in alle veiligheid): Dokters van de Wereld strijdt mee. We zijn er voor hen, waar ook ter wereld en in gelijk welke omstandigheden.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help vrouwen in hun strijd om gelijkheid, zelfbeschikkingsrecht en een betere gezondheid

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Een regio waar de risico's van bevallingen bijzonder groot zijn.
Op dit moment zijn de partijvoorzitters (waaronder slechts één vrouw) aan het onderhandelen over de toekomst van ons land. In de uitwisselingskorf van een eventueel regeerakkoord steekt ook het wetsvoorstel over abortus.
Gendergerelateerd geweld, met name tegen vrouwen en meisjes, is een van de meest voorkomende vormen van mensenrechtenschending in de wereld. Mensenrechtenschending heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid, ontwikkeling en identiteit van mensen. Via een manifest, dat Dokters van de Wereld vanmiddag presenteerde, worden er zowel preventieve oplossingen voorgesteld als manieren waarop dit probleem kan worden aangepakt.

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753