Vrouwen & Empowerment

girl power : meer dan een slogan

Vrouwen zijn één van de meest kwetsbare groepen ter wereld. Of het nu gaat om de strijd voor gelijke rechten of tegen geweld (seksueel of op andere vlakken), het recht om te beslissen wat je met je eigen lichaam doet (anticonceptie, reproductie, abortus, bevallen waar en wanneer je wil in alle veiligheid): Dokters van de Wereld strijdt mee. We zijn er voor hen, waar ook ter wereld en in gelijk welke omstandigheden.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help vrouwen in hun strijd om gelijkheid, zelfbeschikkingsrecht en een betere gezondheid

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Vanaf 31 maart coördineert Dokters van de Wereld niet langer de dienst “Overlevers van Seksueel geweld” in het Panzi Hospitaal van Nobelprijswinnaar Dr. Denis Mukwege. De Zweedse NGO PMU, die voor de komst Dokters van de Wereld al actief was in het ziekenhuis, zal de coördinatie overnemen. Na meer dan 7 jaar samenwerking is het tijd om de balans op te maken en nieuwe vormen van samenwerking in te voeren.
Naast alle andere hulpacties die onze partner Keoogo uitvoert op de straat, heeft de vereniging nu een gloednieuw dorp gebouwd speciaal om meisjes voor een langere tijd op te vangen. Sommigen van hen zijn al mama.
Op 25 november 1960 werden de zusters Mirabel, die actie tegen de dictator Rafael Trujillo in de Dominicaanse Republiek voerden, op brute wijze vermoord. Om deze drie toegewijde vrouwen te eren, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 1999 25 november uitgeroepen tot de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753