Vrouwen & Empowerment

girl power : meer dan een slogan

Vrouwen zijn één van de meest kwetsbare groepen ter wereld. Of het nu gaat om de strijd voor gelijke rechten of tegen geweld (seksueel of op andere vlakken), het recht om te beslissen wat je met je eigen lichaam doet (anticonceptie, reproductie, abortus, bevallen waar en wanneer je wil in alle veiligheid): Dokters van de Wereld strijdt mee. We zijn er voor hen, waar ook ter wereld en in gelijk welke omstandigheden.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help vrouwen in hun strijd om gelijkheid, zelfbeschikkingsrecht en een betere gezondheid

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Ima (schuilnaam), slachtoffer van seksueel geweld in Zuid-Kivu, ging voor medische en psychosociale zorg naar het gezondheidscentrum in Kabimba, dat ondersteund wordt door Dokters van de Wereld.
25 november is de internationale dag tegen geweld op vrouwen. Een blik achter de schermen van de strijd van Dokters van de Wereld tegen seksueel geweld in Congo.
Op de internationale dag voor het recht op abortus publiceert Dokters van de Wereld een nota die een confronterend beeld schetst van de obstakels die vrouwen zonder papieren ondervinden bij hun vraag tot vrijwillige zwangerschapsonderbreking. De nota met aanbevelingen werd bezorgd aan de betrokken kabinetten en wordt ondersteund door meer dan 50 organisaties, waaronder de Vlaamse abortuscentra (LUNA), de Franstalige Centra voor Familiale Planning, mensenrechtenorganisaties en vrouwenbewegingen zoals Furia en Rosa VZW

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753