Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

De laatste weken ontvingen we meer en meer getuigenissen die melding maken van steeds ernstiger geweld tijdens pogingen om mensen vanuit Belgische detetiecentra uit te zetten. Deze getuigenisen, komende vanuit verschillende bronnen, sluiten op elkaar aan.
Op donderdag 7 november besloot de Brusselse regering om in 2019 ongeveer een miljoen euro te financieren voor de opvang van migranten in Brussel, en in 2020 rond de vier miljoen. Een erg belangrijk besluit, want hierdoor kunnen La Porte d’Ulysse en de Humanitaire hub hun deuren geopend houden .
Dokters van de Wereld pleit voor veilige en legale migratieroutes Woensdag 23 oktober, 39 personen zijn dood aangetroffen in een industriezone in Essex, in het zuiden van Engeland. Deze personen kwamen er via België. Deze nieuwe, gruwelijke ontdekking wordt toegevoegd aan een lange lijst van tragische verhalen. Niets wijst erop dat er snel iets zal veranderen. Gezien de instabiliteit die regeert in het Midden-Oosten of Libië en de noden van mensen op de vlucht richting het Middelandse Zeegebied, Griekenland of de Balkan.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753