Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Allereerst willen wij ons medeleven betuigen aan de nabestaanden van de 27 mensen - waaronder 1 kind & 7 vrouwen- die verdronken tijdens hun oversteek naar Engeland. Maar daarnaast drukken wij onze verontwaardiging uit over hoe de autoriteiten op deze ramp hebben gereageerd.
De Franse politie is sinds gisteren (16 november 2021) begonnen met de ontmanteling van een groot kamp met ruim duizend migranten in Grande-Synthe. De ontmanteling is één in een reeks van vele: dat blijkt uit het “Jaarlijks Observatorium van uitzettingen” dat Dokters van de Wereld Frankrijk op 16 november samen met 7 organisaties heeft gepubliceerd
Over heel de wereld hebben miljoenen vluchtelingen dringend humanitaire hulp nodig. Onze dokters liggen vooral wakker van de dramatische situatie van de kinderen op de vlucht. Sommigen zijn zonder familie en op hun eentje extra kwetsbaar. Makkelijke prooien van fysiek en psychisch geweld … Alle vluchtelingenkinderen lopen groot gevaar!

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753