Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Naar aanleiding van WERELDVLUCHTELINGENDAG, vraagt Dokters van de Wereld een gelijke opvang voor alle asielzoekers en vluchtelingen, in overeenstemming met de gangbare normen inzake mensenrechten.
Een berg rugzakken op de stoep van de arbeidsrechtbank in Brussel als symbool . voor de honderden, unilaterale, verzoekschriften ingediend bij deze rechtbank.
Op 19 januari heeft de rechtbank van eerste aanleg van Brussel, tijdens een zaak aangespannen door onze tien organisaties, de Belgische Staat veroordeeld tot naleving van zijn nationale en internationale verplichtingen jegens mensen die bescherming zoeken. De staat was verplicht hun asielaanvraag toe te staan en hun opvang te bieden. Dit was echter al verschillende weken niet meer het geval geweest. Het besluit van de rechtbank ging onmiddellijk van kracht, en er stonden dagelijkse sancties als de Staat zijn afspraken niet nakwam.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753