Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Op Lesbos is de vluchtelingencrisis veranderd in een humanitaire crisis. Een brand in het opvangkamp in Moria eiste eind september het leven van een Afghaanse vrouw. Een ongeluk, maar ook gevolg van een beleid dat tot overvolle kampen heeft geleid. Ingrijpen is geboden.
Verschillende maatschappelijke organisaties en burgers bundelden in 2017 de krachten om het gebrek aan structurele oplossingen van de overheid te compenseren. De afgelopen twee jaar hebben ze meer dan 6.000 migranten in een veilige omgeving van verschillende diensten kunnen voorzien.
Cijfers 7000 : het aantal vluchtelingen dat vastzit aan de Bosnische grens met Kroatië 3 : het aantal kampen waar we actief zijn met psychische hulpverlening 67% van de vluchtelingen scoort bovengemiddeld op de depressieschaal

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753