Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Sinds 22 november hanteert ons land een limiet van 50 asielaanvragen per dag. De voorbije weken kregen dan ook een dertig à veertig mensen per dag te horen dat ze geen asiel mochten aanvragen en moeten terugkomen. Sommigen onder hen moesten al tot tien keer terugkomen. Deze morgen werden maar een twintigtal mensen binnengelaten bij de Dienst Vreemdelingenzaken.
Met deze houding plaatst België zich bij landen zoals de Verenigde Staten, Oostenrijk en Hongarije. Door lid te worden van dit front, keren we de rug toe naar bijna alle landen in de wereld die voor het eerst een internationale overeenkomst zullen tekenen over één van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw.
Geachte heer Eerste Minister, Op vrijdag 21 september 2018 buigt de Ministerraad zich over een pakket maatregelen die oplossingen moeten aanreiken voor de situatie van migranten in transit.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753