Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Over heel de wereld hebben miljoenen vluchtelingen dringend humanitaire hulp nodig. Onze dokters liggen vooral wakker van de dramatische situatie van de kinderen op de vlucht. Sommigen zijn zonder familie en op hun eentje extra kwetsbaar. Makkelijke prooien van fysiek en psychisch geweld … Alle vluchtelingenkinderen lopen groot gevaar!
Vandaag is de 5e verjaardag van de EU-Turkije deal. Een verjaardag om snel te vergeten: niet enkel is de deal falikant mislukt, ze zorgt ervoor dat er anno 2021 nog steeds duizenden vluchtelingen op de Griekse eilanden leven in omstandigheden die de verbeelding tarten. Dat zegt Dokters van de Wereld, die medische hulp verleent aan de vluchtelingen in het grootste vluchtelingenkamp op Lesbos.
Toen in september 2020 het Moriakamp in Lesbos in de as werd gelegd door een brand, moesten duizenden vluchtelingen op zoek gaan naar een nieuw onderkomen. Vandaag is dat kamp er, en leven er zo’n 7500 vluchtelingen. Dokters van de Wereld is er actief met medische hulp en vertelt ons vanop het terrein hoe de mensen er deze winter zullen doorkomen.

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753