Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Na drie maand activiteiten in de Frontispicestraat en anderhalf jaar aan het Brusselse Noordstation verhuist de humanitaire hub begin juni naar een gebouw van de Haven van Brussel. De organisaties die deel uitmaken van de hub - Het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen, Dokters van de Wereld, Artsen Zonder Grenzen en Croix Rouge - zullen er hun activiteiten integraal voortzetten om te antwoorden op de noden van migranten en vluchtelingen die geen hulp krijgen van de Belgische regering.
De vakbonden van De Lijn hebben besloten om niet meer te stoppen bij het Noorstation. Ze vrezen voor hun gezondheid en die van hun passagiers. “Uit de cijfers van de medische consultaties (zie bijlage) in de humanitaire hub, is er van een uitbraak van TBC, malaria of schurft geen sprake: het aantal vermoedelijke gevallen van TBC blijft stabiel, het aantal gevallen van schurft is zelfs gedaald. Er is dus niets nieuws onder de zon: er zijn niet meer migranten, niet meer ziekten, geen plotse outbreaks en epidemieën. Wat wel verslechtert is de mentale en fysieke gezondheid van de migranten op
Dokters van de Wereld verzorgde in 2018 125 transmigranten in Zeebrugge. Dat komt neer op zo’n 10 consultaties per maand en een aanzienlijke daling in vergelijking met 2017: toen vonden 233 mensen de weg naar de zorgantenne van Dokters van de Wereld in de Pastorie van Pastoor Fernand Marechal.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753