Mensen onderweg of op de vlucht

migratie, overal ter wereld

In België, Europa en de rest van de wereld botsen vluchtelingen en migranten op allerlei beperkingen die hen de toegang tot zorg belemmeren. Dokters van de Wereld helpt al deze barrières wegwerken, op financieel, taalkundig, cultureel, administratief of juridisch vlak.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen onderweg of op de vlucht te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

We versterken onze psychologische hulpverlening in Bosnië en medische hulpverlening in het asielcentrum in Porin (Zagreb), Kroatië.
De humanitaire situatie aan de Grieks-Turkse grens sinds 1 maart vereist een krachtige, adequate en dringende reactie van de Europese Unie (EU). Voor CNCD-11.11.11, Dokters van de WereldCiré, Het Burgerplatform voor Vluchtelingen, Amnesty International, de Liga van de Rechten van de Mens (fr), OxfamSolidariteit, le Mouvement Ouvrier Chrétien, Het Brussels Centrum voor Interculturele actiel, The Jesuit Refugee Service Belgium, SOLSOC, ORBITvzw, Entraide et Fraternité, is de huidige crisis geen verrassing: door vier jaar geleden een deal met Turkije te ondertekenen, heeft de Europese Unie haar
De laatste weken ontvingen we meer en meer getuigenissen die melding maken van steeds ernstiger geweld tijdens pogingen om mensen vanuit Belgische detetiecentra uit te zetten. Deze getuigenisen, komende vanuit verschillende bronnen, sluiten op elkaar aan.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753