Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Didier Boost is als onderwijsassistent en onderzoeker verbonden aan de Master in het Sociaal Werk van UAntwerpen. Binnen zijn doctoraat focust hij op sociaal werk en mensenrechten. Momenteel doet hij onderzoek samen met het Centrum voor Onthaal, Zorg en Oriëntatie in Antwerpen en belicht daarbij de belangrijke rol die sociaal werkers spelen om de opdracht van Dokters van de Wereld te volbrengen. Lees hier zijn getuigenis:
Dokters van de Wereld observeert op het terrein in België een toename van het aantal mensen die naar de rand van onze samenleving worden geduwd en komen aankloppen bij Dokters van de Wereld op zoek naar hulp. Daarom doet Dokters van de Wereld vandaag, op de Internationale Dag van de Vrijwilligers, een dringende oproep naar medische en niet-medische profielen om haar projecten in Vlaanderen en Brussel komende wintermaanden te versterken.
Verenigingen komen met oplossingen om de zwakste mensen mensen weg te halen van de straat

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753