Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Op 8 januari hadden zowel de daklozen van het opvangcentrum in Etterbeek en de medewerkers de eer de koning ontvangen. Hij kwam persoonlijk langs om hen een bezoekje te brengen.
Vandaag werd in het Europees parlement het observatorium over de toegang tot zorg bij kwetsbare groepen in Europa voorgesteld. Het verslag maakt een balans van de leefomstandigheden, gezondheid en toegang tot zorg van de meest kwetsbare en onzichtbare inwoners van Europa: ‘nationals’ in extreme armoede, daklozen, ongedocumenteerde migranten, EU-burgers in extreme precariteit, (onbegeleide) minderjarigen. In België werden 6.586 mensen bevraagd te Antwerpen & Brussel.
De winter staat voor de deur: (ook) voor daklozen betekent dit een verhoogd risico op infecties aan de luchtwegen, griep, huidaandoeningen en gewrichtsproblemen. Omdat dakloze mensen moeilijkheden ondervinden om aansluiting te vinden tot de reguliere zorg, trekt Dokters van de Wereld deze winter naar de leefwereld van daklozen met een laagdrempelig medisch aanbod in Vlaanderen, Brussel en Wallonië

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753