Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Doktersraadpleging, psychologische hulp, sociale diensten en schuldbeheer, maar ook toneel, inburgeringscursussen of voedingsadvies… Een geïntegreerd welzijns- en gezondheidscentrum (GWGC) is een plek waar mensen terechtkunnen voor een integrale aanpak van problemen op verschillende levensdomeinen.
In de Antwerpse Seefhoekwijk kom je via een binnenplaats in bij Dokters van de Wereld terecht. Twee keer per week worden de deuren er opengezwaaid en wordt er medische hulp geboden aan de meest kwetsbare mensen van de stad.
Tegen eind mei verdwijnen in Brussel meer dan 500 bedden voor daklozen. En dat terwijl de toegenomen precariteit zich steeds sterker laat voelen op het terrein: de daklozencentra zitten al maanden tjokvol, het aantal mensen dat op de zorgbus van Dokters van de Wereld langskomt met humanitaire noodvragen is pijlsnel gestegen. Brussel heeft dringend nood aan meer opvangcapaciteit, niet minder. Het schrappen van honderden bedden is dan ook onbegrijpelijk, aldus de organisatie.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753