Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Mensen aan de rand van de samenleving

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Tussen 2016 en 2017 daalde het aantal nieuwe HIV-infecties in België met 92% (27,4% sinds 2012). Dat zijn bemoedigende cijfers maar het blijft een realiteit dat er in ons land elke dag nog steeds bijna tweenieuwe besmettingen bijkomen (890 in 2017). Daarom integreert Dokters van de Wereld in al haar programma's een luik "preventie en onderzoek". Een beetje uitleg.
Op 22 november gaat het medisch winterplan van Dokters van de Wereld van start: vanaf dan trekken teams van Dokters van de Wereld s ’avonds naar de noodopvangcentra in Brussel. Daar geven vrijwillige dokters medische hulp aan de daklozen die zijn uitgesloten van toegang tot zorg. Vorig jaar verleende Dokters van de Wereld medische hulp aan meer dan 1000 daklozen en werden 2500 consultaties verleend.
De eerste winterprik eiste deze week al twee dakloze slachtoffers, beiden vrouwen. Nog maar eens een pijnlijke herinnering, zegt Dokters van de Wereld, dat het uitblijven van een echt politiek antwoord en een duurzame oplossing voor het daklozenprobleem in Brussel kwetsbare vrouwen die op straat leven de dood in drijft.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753