Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Mensen aan de rand van de samenleving

foto aanpassen!

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Al 15 jaar zijn teams van Dokters van de Wereld structureel actief in de daklozencentra van Samusocial. Wat in 1999 begon met informele raadplegingen in 1 daklozencentrum, groeide de afgelopen decennia uit tot een grootschalig samenwerkingsverband met honderden vrijwilligers. Op de vooravond van de verkiezingen, blikken beide organisaties zowel terug als vooruit.
Wie onwettig in ons land verblijft, ervaart enorme obstakels om medische zorg te krijgen. Hierdoor krijgen soms zelfs kankerpatiënten te horen dat ze geen recht hebben op zorg. Onwaardig in een land als België, vindt Dokters van de Wereld, en daarom geven we nu alvast een lijst met huiswerk voor de volgende regering.
Tegen eind maart sluit in Brussel het daklozencentrum Train Hostel, dat plaats biedt aan 110 mensen. Dit centrum huisvest met name kwetsbare profielen zoals gezinnen, kinderen met ernstige ziekten en zwangere vrouwen. Alternatieven zijn er niet, aangezien alle opvangcentra in Brussel hun capaciteit hebben bereikt. Dokters van de Wereld dringt er bij de autoriteiten op aan er alles aan te doen om deze uitzetting te vermijden.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753