Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Dankzij de inzet van 600 vrijwilligers en de flexibiliteit op het terrein hebben we onze Belgische projecten 100% COVID-19-proof gemaakt. Intussen zijn we beland in een tweede golf en werd de drempelwaarde in Brussel vandaag (12 augustus overschreden) Bovendien richt de tweede golf zich meer op de wijken waar de meest kwetsbare mensen zich bevinden. We spraken met Dr. Marieke Priem, Health Advisor voor onze Belgische projecten.
Het met sluiting bedreigde opvangcentrum voor daklozen in de Trierstraat kan dan toch open blijven. Het opvangcentrum werd gefinancierd door de federale overheid maar besloot eind juli een eind te maken aan de steun. Hierdoor dreigden 260 mensen in volle COVID-19 crisis op straat te belanden. Dokters van de Wereld, het CAW & het Rode Kruis verzetten zich tegen deze beslissing. Met succes: het opvangcentrum zal open blijven dankzij de steun van de Brusselse regering.
Tijdens de COVID-19 crisis werd Dokters van de Wereld door de Brusselse regering gevraagd om alle kwetsbare personen in Brussel te testen op COVID-19. Vanaf 27 april tot en met 10 juni trokken teams met artsen & verpleegkundigen naar meer dan 50 locaties in Brussel om daklozen, Brusselaars in armoede, vluchtelingen en mensen zonder papieren te screenen op corona. In totaal testte Dokters van de Wereld op 6 weken tijd meer dan 2500 mensen. 4% van hen testte positief.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753