Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Na 60 dagen hebben de 450 hongerstakers zonder papieren op de drie Brusselse sites besloten om hun actie stop te zetten. Een enorme opluchting voor Dokters van de Wereld, aangezien de medische toestand van de hongerstakers buitengewoon alarmerend werd. De hongerstaking heeft gelukkig geen levens geëist, hoewel de kans daartoe de laatste dagen van de actie reëel was, vooral toen de meest vastberaden – of wanhopige – deelnemers ook in dorststaking gingen. Na afloop van de staking werd een 70-tal hongerstakers naar uiteenlopende ziekenhuizen in het gewest overgebracht.
Na bijna zestig dagen hongerstaking is een meerderheid van de 450 personen in dorststaking gegaan: elk moment kan iemand sterven. We moeten dringend een manier vinden om dit te stoppen.
De medische situatie van de 430 hongerstakers in de Begijnhofkerk, ULB & VUB is in een kritische situatie beland. Tegelijk is er een tekort aan medische vrijwilligers ter plekke. Daarom doet Dokters van de Wereld een brede oproep naar Belgische artsen, verpleegkundigen, kinesisten en psychologen die bereid zijn de hongerstakers medisch en psychologisch op te volgen

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753