Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

1 op 4 leeft in armoede in badstad Oostende. De zorgantenne van Dokters van de Wereld en het inloopcentrum van het CAW helpen ook tijdens de COVID-19-crisis iedereen die het moeilijk heeft: Oostendenaars in armoede, daklozen, vluchtelingen en transmigranten1 op 4 leeft in armoede in badstad Oostende. De zorgantenne van Dokters van de Wereld en het inloopcentrum van het CAW helpen ook tijdens de COVID-19-crisis iedereen die het moeilijk heeft: Oostendenaars in armoede, daklozen, vluchtelingen en transmigranten
Dankzij de inzet van 600 vrijwilligers en de flexibiliteit op het terrein wisten we onze Belgische projecten afgelopen maanden te transformeren in COVID-19-proof consultaties. Vandaag zijn we in ons land actief met 20 COVID-projecten, meer dan 600 vrijwilligers, ontmoetten we duizenden mensen in onze projecten & voerden we 3000 medische consultaties uit. Een overzicht van een krachttoer.
Door de COVID-crisis werden alle sportactiviteiten over het hele land stilgelegd. In Bergen kreeg het voetstadium een nieuwe bestemming: de club werd er omgebouwd tot een dag- en nachtcentrum voor daklozen. Met 30 bedden werd het centrum een veilige haven voor dakloze mensen die anders op straat moesten blijven ronddolen in volle quarantaine.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753