Mensen aan de rand van de samenleving

DOKTERS VAN EN VOOR DE WERELD

Dokters van de Wereld is er voor zij die aan de rand van de samenleving staan: jong en oud, druggebruiker of dakloze, sans-papier, sekswerker of gedetineerde. Al deze kwetsbare mensen worden onrechtmatig beroofd van hun recht om gehoord en verzorgd te worden, omdat er voor hun levensstijl, - keuzes of noden binnen het reguliere zorgsysteem geen plek is. Door hen de zorg te geven waar ze recht op hebben en nood aan hebben, geven we hen opnieuw een stem in de samenleving.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift en help mensen aan de rand van de samenleving aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Nu de koudeprik een kritieke drempel bereikt met temperaturen van -5 en erger worden de medewerkers van Dokters van de Wereld geconfronteerd met de dramatische situaties van de duizenden dakloze mensen die op straat slapen.
De nieuwe campagne van Dokters van de Wereld stelt haar waarden op scherp: of je nu op straat bedelt om te overleven: het boeit ons niet. Of je binnen of buiten de moraal valt: het boeit ons niet. Of je kampt met een verslaving: ’t boeit ons niet. Want het enige wat voor ons telt is je recht op zorg.
Met de winter voor de deur stijgt de vraag naar onderdak. Heel wat projecten staan onder druk. Daarom is onze ngo dringend op zoek naar artsen, verpleegkundigen en niet-medische profielen ter versterking van de teams die de permanenties verzekeren.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753