NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Jemen

een dodelijk conflict

Sinds 2014 ligt Jemen onder vuur dankzij het conflict tussen de Houthi rebellen en de overheid. Deze burgeroorlog is verergerd sinds een coalitie van de Arabische landen, geleid door Saudi-Arabië, de Jemenitische regering steunt door verschillende regio’s te bombarderen. Een groot deel van de bevolking van Jemen is hierdoor ernstig in de problemen geraakt en is afhankelijk van noodhulp.

De intensiteit van de oorlog bedreigt het leven en levensonderhoud van tienduizenden burgers en berooft hen van humanitaire hulp. Daarom is Dokters van de Wereld actief in Jemen, waar we elf gezondheidscentra ondersteunen zodat burgers toegang hebben tot spreekuren, pre- en postnatale hulp, gezonde voeding, voorlichting over gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning.

Onze projecten

Projets
Projects
Zorg voor gewonde slachtoffers van het conflict en ondersteuning van ontheemden.

Jemen

Uw steun

Geef mee

Doe een gift om het zorgaanbod in Jemen te helpen verbeteren

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Actrice Catherine Deneuve, comédienne Sophia Aram, zangeres Annie Lennox (Eurythmics), ex-voetballer Vikash Dhorasoo en acteur Charles Dance (Game of Thrones) zetten zich via een nieuwe ngo-film in voor Jemen, en vragen op deze manier aan Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te stoppen met de wapenverkoop aan Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.
Naar aanleiding van de 7de verjaardag van het Waalse decreet over de wapenhandel roepen 9 ngo’s op om onmiddellijk een eind te maken aan de wapenverkoop en -export naar landen die het internationale humanitaire recht en de mensenrechten systematisch schenden. « Het wordt tijd dat de Waalse regering ophoudt met het laten primeren van economische belangen boven het leven van de burgers. Momenteel primeren economische belangen boven de naleving van internationale verplichtingen, zowel op Europees, federaal als regionaal niveau. Dit moet ophouden. »
Dokters van de Wereld veroordeelt samen met verschillende collega-organisaties in Jemen ten sterkste de gruweldaden in Jemen van afgelopen zondag. Bij bombardementen werden 22 burgers gedood – twaalf vrouwen en tien kinderen – en raakten tientallen mensen gewond.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753