België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

1 op 4 leeft in armoede in badstad Oostende. De zorgantenne van Dokters van de Wereld en het inloopcentrum van het CAW helpen ook tijdens de COVID-19-crisis iedereen die het moeilijk heeft: Oostendenaars in armoede, daklozen, vluchtelingen en transmigranten1 op 4 leeft in armoede in badstad Oostende. De zorgantenne van Dokters van de Wereld en het inloopcentrum van het CAW helpen ook tijdens de COVID-19-crisis iedereen die het moeilijk heeft: Oostendenaars in armoede, daklozen, vluchtelingen en transmigranten
Op 20 mei verscheen De afstand. Dit unieke boek bevat brieven die 24 Vlaamse auteurs aan elkaar hebben geschreven tijdens de eerste maand van de coronalockdown. Onder anderen Jeroen Olyslaegers, Siel Verhanneman, Christophe Vekeman en Elvis Peeters leverden bijdragen. De opbrengst van het boek dat wordt gepubliceerd door Uitgeverij Houtekiet gaat integraal Dokters van de Wereld.
Dankzij de inzet van 600 vrijwilligers en de flexibiliteit op het terrein wisten we onze Belgische projecten afgelopen maanden te transformeren in COVID-19-proof consultaties. Vandaag zijn we in ons land actief met 20 COVID-projecten, meer dan 600 vrijwilligers, ontmoetten we duizenden mensen in onze projecten & voerden we 3000 medische consultaties uit. Een overzicht van een krachttoer.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753