België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

COVID-19 zorgt voor een toename van vrouwen die naar de rand van de samenleving worden geduwd. Dat constateren Dokters van de Wereld & partnerorganisatie Bruzelle op het terrein. Het terrein ziet een structurele toename van vrouwen die bij de organisaties aankloppen voor medische-, menstruatie-, en voedselhulpvragen.
De griepvaccinatiecampagne van Dokters van de Wereld is afgelopen. Teams van artsen en verpleegkundigen trokken naar verschillende hotspots om er de meest kwetsbare mensen in onze land te vaccineren tegen de griep.
Dat de daklozenopvang al maanden gesatureerd is, is geen nieuws: in november en december trokken de 3 organisaties meermaals aan de alarmbel over het structurele tekort aan opvang. “De extra plaatsen zijn een verbetering, maar lossen het structurele tekort niet op.”

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753