België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Verschillende maatschappelijke organisaties en burgers bundelden in 2017 de krachten om het gebrek aan structurele oplossingen van de overheid te compenseren. De afgelopen twee jaar hebben ze meer dan 6.000 migranten in een veilige omgeving van verschillende diensten kunnen voorzien.
Op 3 september publiceerde Myria een nota die terugblikt op de rapportage rond politiegeweld tegen transmigranten in ons land. Een rapport van Dokters van de Wereld (oktober 2018) en tientallen getuigenissen van VZW Humain enerzijds & een rapport van Comité P (februari 2019) leken elkaar op het eerste zicht tegen te spreken: terwijl Dokters van de Wereld & VZW Humain gewag maakten van een ernstig probleem met betrekking tot politiegeweld tegen migranten, leek het rapport van het Comité P dit tegen te spreken. Vandaag nuanceert en verduidelijkt Myria de rapportage.
Journaliste & fotografe Marie Monsieur pakt uit met top expo bij DE BORGHT & Stassart11 waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat! De expo ‘Misaotra’ loopt van 31 augustus tot en met 26 oktober 2019!

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753