België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Sarah Vrijens uit Etterbeek is Klinisch Orthopedagoog en is na haar werkuren aan de slag als onthaalmedewerker op de Brusselse medibus van Dokters van de Wereld. Die bus rijdt 3 keer per week door Brussel om paramedische zorg en steun te verlenen aan daklozen op straat. Afgelopen week reed ze mee met de bus naar het Zuidstation: “De dakloze patiënten zijn bang: terwijl ze extra kwetsbaar zijn, kunnen ze zich tegelijk veel minder goed beschermen tegen het virus dan wij, mensen met een huis. Het zijn voor hen erg stresserende tijden.”
Dokters van de Wereld werkt elke dag met de meest kwetsbare mensen in onze samenleving: daklozen, gezinnen die op straat leven, en mensen die omwille van hun statuut worden uitgesloten van de reguliere zorg. De organisatie heeft de Belgische projecten intussen gereorganiseerd om het hoofd te bieden aan de meest acute en dringende noden. Een overzicht.
Dokters van de Wereld, Samusocial en Straatverplegers vzw roepen samen op meer in te zetten op actief testen op Covid19 om de epidemie in te dijken.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753