België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Op dit moment zijn de partijvoorzitters (waaronder slechts één vrouw) aan het onderhandelen over de toekomst van ons land. In de uitwisselingskorf van een eventueel regeerakkoord steekt ook het wetsvoorstel over abortus.
Dankzij de inzet van 600 vrijwilligers en de flexibiliteit op het terrein hebben we onze Belgische projecten 100% COVID-19-proof gemaakt. Intussen zijn we beland in een tweede golf en werd de drempelwaarde in Brussel vandaag (12 augustus overschreden) Bovendien richt de tweede golf zich meer op de wijken waar de meest kwetsbare mensen zich bevinden. We spraken met Dr. Marieke Priem, Health Advisor voor onze Belgische projecten.
Het met sluiting bedreigde opvangcentrum voor daklozen in de Trierstraat kan dan toch open blijven. Het opvangcentrum werd gefinancierd door de federale overheid maar besloot eind juli een eind te maken aan de steun. Hierdoor dreigden 260 mensen in volle COVID-19 crisis op straat te belanden. Dokters van de Wereld, het CAW & het Rode Kruis verzetten zich tegen deze beslissing. Met succes: het opvangcentrum zal open blijven dankzij de steun van de Brusselse regering.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753