België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Actualités

Doktersraadpleging, psychologische hulp, sociale diensten en schuldbeheer, maar ook toneel, inburgeringscursussen of voedingsadvies… Een geïntegreerd welzijns- en gezondheidscentrum (GWGC) is een plek waar mensen terechtkunnen voor een integrale aanpak van problemen op verschillende levensdomeinen.
Een berg rugzakken op de stoep van de arbeidsrechtbank in Brussel als symbool . voor de honderden, unilaterale, verzoekschriften ingediend bij deze rechtbank.
In de Antwerpse Seefhoekwijk kom je via een binnenplaats in bij Dokters van de Wereld terecht. Twee keer per week worden de deuren er opengezwaaid en wordt er medische hulp geboden aan de meest kwetsbare mensen van de stad.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753