België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Na 60 dagen hebben de 450 hongerstakers zonder papieren op de drie Brusselse sites besloten om hun actie stop te zetten. Een enorme opluchting voor Dokters van de Wereld, aangezien de medische toestand van de hongerstakers buitengewoon alarmerend werd. De hongerstaking heeft gelukkig geen levens geëist, hoewel de kans daartoe de laatste dagen van de actie reëel was, vooral toen de meest vastberaden – of wanhopige – deelnemers ook in dorststaking gingen. Na afloop van de staking werd een 70-tal hongerstakers naar uiteenlopende ziekenhuizen in het gewest overgebracht.
Na bijna zestig dagen hongerstaking is een meerderheid van de 450 personen in dorststaking gegaan: elk moment kan iemand sterven. We moeten dringend een manier vinden om dit te stoppen.
In Brussel zijn meer dan 400 mensen zonder papieren, onder wie een honderdtal vrouwen, vandaag aan hun 45e dag hongerstaking toe. Ze hebben al 46 dagen op rij niets gegeten!

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753