België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Op 8 januari hadden zowel de daklozen van het opvangcentrum in Etterbeek en de medewerkers de eer de koning ontvangen. Hij kwam persoonlijk langs om hen een bezoekje te brengen.
Vandaag werd in het Europees parlement het observatorium over de toegang tot zorg bij kwetsbare groepen in Europa voorgesteld. Het verslag maakt een balans van de leefomstandigheden, gezondheid en toegang tot zorg van de meest kwetsbare en onzichtbare inwoners van Europa: ‘nationals’ in extreme armoede, daklozen, ongedocumenteerde migranten, EU-burgers in extreme precariteit, (onbegeleide) minderjarigen. In België werden 6.586 mensen bevraagd te Antwerpen & Brussel.
De laatste weken ontvingen we meer en meer getuigenissen die melding maken van steeds ernstiger geweld tijdens pogingen om mensen vanuit Belgische detetiecentra uit te zetten. Deze getuigenisen, komende vanuit verschillende bronnen, sluiten op elkaar aan.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753