België

In de bres voor mensen zonder toegang tot zorg

 

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen. Dit zijn erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Om tegemoet te komen aan de noden van deze mensen heeft Dokters van de Wereld meerdere projecten lopen in België. Zo zijn er verschillende zorgcentra en zorgantennes verspreid over het hele land. Met onze Medibus, een kabinet op wielen, verplaatsen we ons op zoek naar de meest kwetsbare mensen die zelf niet tot in onze centra geraken of niet van ons bestaan op de hoogte zijn. Daarnaast hebben we ook specifieke programma’s gericht op de winterperiode, op kwetsbare vrouwen, migranten en mensen onderweg in ons land.   

Onze projecten

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help kwetsbare mensen in België aan zorg

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Nieuws

Van 19 mei tot 15 september 2021 diende het Mobivax-team, een mobiel vaccinatieteam in Brussel van Artsen zonder Grenzen, het Belgische Rode Kruis, Dokters van de Wereld en Samusocial, vaccins toe aan daklozen, migranten zonder papieren en andere mensen zonder toegang tot het reguliere vaccinatiesysteem. Mobivax was het eerste initiatief in zijn soort dat zich mobiliseerde in België. Na een totaal van 1993 vaccinaties, stopt het team haar activiteiten zoals gepland. De grootste successen van Mobivax waren het vaccineren van mensen die uit de boot vielen van de nationale vaccinatiecampagne, en
Het aantal onbegeleide minderjarigen dat in Brussel rondzwerft, neemt toe. Dat is de vaststelling van terreinorganisaties SOS Jeunes, Dokters van de Wereld, Het Burgerplatform voor Vluchtelingen & Artsen zonder Grenzen. Tegenover die stijging staat een structureel gebrek aan middelen voor een aangepast onthaal en begeleiding. Van straatrondes tot mobiele teams die naar de kraakpanden trekken, de vaststelling bij elke organisatie is dezelfde : steeds meer kinderen, sommigen niet ouder dan 9 jaar, zijn op zichzelf toegewezen in de straten van de hoofdstad.
Het strategisch plan van Dokters van de Wereld ligt in de rekken! Michel Genet, Algemeen directeur, gidst ons door onze plannen voor de komende 5 jaar. “De impact van het klimaat op onze gezondheid wordt een belangrijke uitdaging.”

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753