Kinderen in kwetsbare situaties

Kinderen zijn te vaak slachtoffer

Elk jaar overlijden miljoenen kinderen aan ziektes die voorkomen kunnen worden, zoals ondervoeding, diarree en malaria. Dokters van de Wereld timmert in meerdere projecten mee aan een wereld waar baby’s en jonge kinderen de zorg krijgen die ze nodig hebben. We zetten ook stevig in op preventie en informatiecampagnes die het bewustzijn rond goede zorg voor kinderen verhogen, voor het uitmondt in een noodsituatie.

Onze projecten

Kinderen in kwetsbare situaties

In het dokterskabinet in het Griekse vluchtelingenkamp Elliniko, Athene. Een meisje met bloemetjesjurk houdt haar arm gestrekt voor zich uit zodat de kinderdokter van Dokters van de Wereld in Griekenland haar bloeddruk kan meten.

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om kinderen in kwetsbare situaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Al sinds de start van Operatie Glimlach in 1989 trekken vrijwillige teams van chirurgen de wereld rond om gratis kinderen en volwassenen met misvormingen te opereren. Het gaat over aangeboren afwijkingen zoals een open gehemelte maar ook over littekens na brandwonden of ernstige aandoeningen zoals kanker of noma, een ontsteking door ondervoeding die vooral in het gezicht zwerende wonden geeft.
Met temperaturen die zakken tot ver onder het vriespunt wordt het deze week bitterkoud. Voor de meeste kindjes betekent de kou winterpret en ravotten in de sneeuw. Maar sommige kindjes kijken met een bang hart naar de sneeuw. Zoals de dakloze kindjes die Dokters van de Wereld deze winter verzorgt in de opvangcentra in België.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753