Kinderen in kwetsbare situaties

Kinderen zijn te vaak slachtoffer

Elk jaar overlijden miljoenen kinderen aan ziektes die voorkomen kunnen worden, zoals ondervoeding, diarree en malaria. Dokters van de Wereld timmert in meerdere projecten mee aan een wereld waar baby’s en jonge kinderen de zorg krijgen die ze nodig hebben. We zetten ook stevig in op preventie en informatiecampagnes die het bewustzijn rond goede zorg voor kinderen verhogen, voor het uitmondt in een noodsituatie.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om kinderen in kwetsbare situaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Voorbijgangers worden verrast door een standbeeld van een kind aan het Luxemburgplein in Brussel. Het beeldje telt op om het aantal vriendjes te zoeken die zich verstopt hebben en symbool staan voor het geschatte aantal kinderen op de vlucht die tussen 2018 en 2020 van de radar zijn verdwenen in Europa, namelijk 18.292 (cijfers: Lost in Europe ). Met deze actie vragen Vluchtelingenwerk Vlaanderen, en partnerorganisaties aandacht voor de kwetsbaarheid van minderjarigen op de vlucht op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op zondag 20 november.
Al sinds de start van Operatie Glimlach in 1989 trekken vrijwillige teams van chirurgen de wereld rond om gratis kinderen en volwassenen met misvormingen te opereren. Het gaat over aangeboren afwijkingen zoals een open gehemelte maar ook over littekens na brandwonden of ernstige aandoeningen zoals kanker of noma, een ontsteking door ondervoeding die vooral in het gezicht zwerende wonden geeft.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753