NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Operatie Glimlach: 30 jaar een glimlach toveren op kindergezichten over de hele wereld!

Al sinds de start van Operatie Glimlach in 1989 trekken vrijwillige teams van chirurgen de wereld rond om gratis kinderen en volwassenen met misvormingen te opereren. Het gaat over aangeboren afwijkingen zoals een open gehemelte maar ook over littekens na brandwonden of ernstige aandoeningen zoals kanker of noma, een ontsteking door ondervoeding die vooral in het gezicht zwerende wonden geeft. 

Tijdens de voorbije maand maart trok een team vrijwillige chirurgen van Dokters van de Wereld naar Madagaskar. 

Dit land is een van de armste ter wereld. Mensen staan er bovendien zelf in voor ziektekosten waardoor zware operaties zoals die van Jean-Rémi voor een groot deel van de bevolking ondenkbaar zijn. Tijdens deze missie konden een honderdtal mensen onderzocht worden opereerden we 34 patiënten, hoofdzakelijk jonge kindjes. 

Dankzij de steun van onze genereuze schenkers viert Operatie Glimlach haar dertigste verjaardag.

Tijdens die dertig jaar kregen dankzij Operatie Glimlach 17.000 mensen een behandeling die hun leven weer zin gaf. En 40% van hen was jonger dan 10 jaar. Zonder uw gulheid hadden we deze geweldige resultaten nooit kunnen realiseren. Uw steun is onmisbaar omdat de nood heel erg hoog blijft. Zowel in Madagaskar als in de andere landen waar we actief zijn, wachten er nog honderden kinderen en jongeren op een operatie die hun leven voorgoed kan veranderen.

Operatie Glimlach cijfers
Jean-Remi

Eén kind op de duizend wordt geboren met schisis, beter bekend als hazenlip. Jean-Rémi  was een van hen. Enkele maanden geleden werd hij met succes geopereerd door een team van Dokters van de Wereld.  Zo verscheen voor het eerst  een brede glimlach op zijn gezichtje. Voor het jongetje en voor zijn hele familie brak hierna een nieuw leven aan. Een leven zonder pesterijen en  moeilijkheden om te eten, te drinken en te praten. En zonder sociale uitsluiting & stigmatisering

Hoe kunnen WE Dokters van de Wereld en hun schenkers ooit bedanken? we denken elke dag aan hen. ze hebben het leven van jean-remi gered

De moeder van Jean-Rémi

deze lente trok een team vrijwillige chirurgen van Dokters van de Wereld naar Madagaskar.

Madagaskar is een van de armste landen ter wereld. Mensen staan er bovendien zelf in voor ziektekosten waardoor zware operaties zoals die van Jean-Rémi onbetaalbaar zijn. Tijdens deze missie  opereerden we 34 patiënten.  Het ging vooral over jonge kindjes met hazenlippen, een open gehemelte, (gezichts)tumoren en brandwonden. 


Marie Monsieur, journaliste voor Flair Magazine reisde mee naar Madagaskar!

Operatie Glimlach

Foto's: Olivier Papegnies

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753