NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

30.000
doden in Gaza
70%
van de doden zijn vrouwen en kinderen
1,7 miljoen
Palestijnen op de vlucht
73
aanvallen per maand op de gezondheidszorg

De situatie

 

De situatie

 

Sinds de oorlog in oktober 23’ uitbrak, doen onze teams ter plekke er alles aan om medische en psychologische noodhulp te verlenen aan de ontelbare Palestijnen in nood. Ons team opereert te midden van voortdurend geweld en kampt net als de rest van de bevolking met voedseltekort, een gebrek aan elektriciteit, schoon water en psychologische trauma’s. Sinds de start van de oorlog verloren we 1 collega op het terrein. Ondanks alles blijven we actief op het front.  

Onze actie

A Palestinian girl looks from above a building at the destruction of a residential tower that was bombed by Israeli warplanes. It consists of ten floors and contains 70 families

©Mohammed Zaanoun

Onze actie

Mobiele noodhulpeenheden   

 

In Gaza hebben we twee mobiele medische teams ingezet in noodopvangcentra. De teams bestaan o.a. uit spoedartsen, gynaecologen, vroedvrouwen en psychologen. Samen helpen ze elke dag 130 à 150 mensen. Dat gaat bijvoorbeeld over de behandeling van levensbedreigende wonden, maar ook over gezondheidszorg voor moeders, vaccinaties of het verstrekken van medicatie 

In de vluchtelingenkampen van Rafah opereren twee mobiele medische eenheden van onze partner, de Palestijnse Medical Relief Society (PMRS), onder ons toezicht. Afhankelijk van de veiligheid en bereikbaarheid mobiliseren we extra teams om in kritieke gebieden medische hulp te verlenen.  

7 medische checkpoints  

 

Samen met lokale en internationale partners heeft Dokters van de Wereld zeven medische punten opgezet waar we opereren en zorg bieden aan Gazanen in nood. Vijf van hen bevinden zich in de regio Rafah, de twee anderen bevinden zich in Noord-Gaza. Samen verlenen we elke maand zo’n 10.000 consultaties, gaande van primaire zorg, pediatrische zorg, geestelijke zorg en het verstrekken van medicatie.   

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help de slachtoffers van het conflict in Gaza

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Dr. Mohammed Shaheen is een specialist in de geestelijke gezondheidszorg bij Dokters van de Wereld in Gaza. Al zeven maanden leeft hij dagelijks in angst: zullen zijn kinderen morgenochtend nog in leven zijn? Waar zal de volgende aanval plaatsvinden? Ondanks dat hij momenteel ondergedoken zit in de Middle Area, zet hij zijn missie voort om de bevolking te helpen en getuigt hij van de dagelijkse gruwelen.
Terwijl de Israëlische aanvallen in Rafah intensiveren, waarschuwen 20 humanitaire organisaties voor de illusie van verbetering door de druppelsgewijze aankomst van hulp in Gaza.
Ondanks de herhaalde oproepen van staatshoofden, VN-functionarissen en humanitaire ngo’s om de uitbreiding van het grondoffensief naar Rafah te herzien, trokken Israëlische troepen op 7 mei het gouvernement binnen.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753