> 1.200
jongeren maakten kennis met de Adobus
(2021-2022)
2 x
meer tienerzwangerschappen in Henegouwen
dan elders in België

Context

 


CONTEXT

 

In Henegouwen zijn er dubbel zoveel tienerzwangerschappen in vergelijking met de rest van ons land. Dokters van de Wereld heeft daarom de Adobus in het leven geroepen. We deden dat voor het eerst in het Lycée Provincial Hornu van Colfontaine in 2019. In april 2022 kwam daar het Centre Scolaire Don Bosco van Quiévrain bij.

Onze Actie

ONZE ACTIE 

 

De Adobus bezoekt beide scholen één keer per week. Omdat de centra voor familiale planning op meer dan dertig minuten reizen van de scholen liggen, werd onze Adobus op korte tijd een onmisbaar ankerpunt voor de plaatselijke schoolgaande jeugd. Leerlingen kunnen in de bus in alle vertrouwelijkheid praten over elk onderwerp dat hen bezighoudt. Hiervoor kunnen ze alleen of in groepjes terecht bij onze psychologen en maatschappelijk werkers. Naast informatie en advies over hun emotionele en seksuele leven, kunnen de jongeren op onze bus terecht voor zwangerschapstests, noodanticonceptie, condooms, maandverbanden en andere hygiënische benodigdheden.

We organiseren bovendien laagdrempelige groepsactiviteiten over relevante topics, gaande van intimidatie of seksueel geweld, tot zwangerschapspreventie, relaties of seksualiteit. We runnen de Adobus in samenwerking met gezinsplanningsorganisatie 'La Famille Heureuse' in Frameries, de AMO L'Accueil', de AMO 'Parler pour le Dire' en de gezondheidsdienst van de gemeente Colfontaine.

Presentatie van de Adobus

Help mee

Help mee

Doe een gift

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753