De wereld is ziek. Samen kunnen we haar genezen.

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

Steun onze projecten met een gift.

 

IK DOE EEN GIFT

Tunesië
Mensen in noodsituaties

Ook in Tunesië strijdt Dokters van de Wereld tegen Covid-19

Deze zomer heeft Dokters van de Wereld in Tunesië de VaXibus gestart.

Vaccinatie op straat in Tunis

Ons mobiele team van vaccinatie heeft vaccins toegediend aan dakloze mensen, migranten, mensen zonder papieren, sekswerkers en aan andere mensen die geen toegang hebben tot een regelmatig vaccinatiesysteem. Dokters van de Wereld heeft ook een toestemming gekregen om vaccinatiekaarten af te geven aan mensen die geen identiteitsbewijs hebben.

In Tunesië zijn we de enige niet-publieke organisatie die toegelaten is de bevolking tegen Covid-19 te vaccineren.

Voor meer doeltreffendheid in de strijd tegen het coronavirus heeft het VaXibus-team het vaccin Janssen van het laboratorium Johnson & Johnson gekozen: “We hebben voor het monodosis Johnson & Johnson gekozen omdat we een zeer mobiele bevolking hebben, voor wie het moeilijk is een tweede afspraak op te leggen voor een tweede dosis”, legt Dr Taieb Ben Alaya uit, coördinator van het ontwerp Mensen in de straat van Dokters van de Wereld in Tunesië.

In samenwerking met de Directie basisgezondheidszorg heeft de VaXibus in de loop van de maand september in Tunis 151 doses van het vaccin toegediend.

 

Continu bewustmaking

De teams van Dokters van de Wereld hebben tegelijkertijd bewustmakingsacties voor vaccinatie in verschillende Tunesische gebieden ondernomen. Onze dokters, psychologen en vrijwilligers beantwoordden alle vragen van Tunesiërs en buitenlandse mensen. De meeste van hun vragen hadden betrekking op de risico’s van de vaccins, met name voor zwangere vrouwen.

De mobiele teams van de ontwerpen “Mensen in de Straat” en “Gezondheid en Migratie” hebben ook de migrantenbevolking toegelaten om zich op de website van het Ministerie van Volksgezondheid in te schrijven, een afspraak te nemen en zich tegen Covid-19 te laten vaccineren.

Aycha en Gwladys, twee van onze vrijwilligers, hebben de straten van Tunis, Sfax, Zarzis en Médenine zonder ophouden doorgekruist om de migrantenbevolking te helpen zich op de nationale vaccinatieplatform in te schrijven: “De meeste mensen wisten niet dat ze het recht voor de vaccinatie hadden, net als iedereen die in Tunesië woont”, leggen ze uit.

Ons team heeft ook een Tunesische automonteur gekruist. Hij had de tijd niet genomen een afspraak te nemen zich te laten vaccineren. Het is nu klaar!

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753