Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Al ettelijke maanden brengt de sociaalpolitieke onrust in Haïti de toegang tot gezondheidszorg ernstig in het gedrang, vooral voor de kansarme bevolkingsgroepen die door Dokters van de Wereld worden geholpen.
In Brussel zijn meer dan 400 mensen zonder papieren, onder wie een honderdtal vrouwen, vandaag aan hun 45e dag hongerstaking toe. Ze hebben al 46 dagen op rij niets gegeten!
Een week lang heeft een team van Dokters van de Wereld psychologische hulp verleend aan de burgers die op de vlucht waren geslagen voor de aardbevingen en vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo op 22 mei. De slachtoffers in Goma hebben last van angsten, stemmingswisselingen, aandachtsstoornissen en zelfs flashbacks.

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753