Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

De evaluatiemissies georganiseerd door Dokters van de Wereld en haar partners loopt al enkele dagen. In Marrakesh en in de dorpen die het zwaarst getroffen zijn door de aardbeving van 9 september wordt hard gewerkt. Het doel is om de psychosociale behoeften van de bevolking te inventariseren, maar er wordt ook direct actie ondernomen om te symptomen te bestrijden. Terwijl de lokale partners in de basisbehoeften voorzien (voedsel, onderdak, hygiëne, veiligheid), houdt Dokters van de Wereld zich bezig met de psychologische noodhulp.
Fairouz Idbihi is expert mentale gezondheid en werkt als adviseur voor Dokters van de Wereld. Vanuit Marrakesh, de regio met het meeste slachtoffers, vertelt ze over het belang van mentale hulpverlening van de slachtoffers en overlevenden.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753