Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Op 10 maart ging in Siret en Suceava, 2 plekken aan de grens van Roemenië en Oekraïne, een mobiel medisch team van Dokters van de Wereld aan de slag. Een maand later verleende het team medische hulp aan bijna duizend Oekraïense burgers, vooral vrouwen, kinderen en oudere mannen.
Hij was pas drie weken in het land toen de oorlog uitbrak. Bashar KailaniI is fieldcoördinator voor Dokters van de Wereld in Oekraïne en zorgt er samen met een moedig netwerk van chauffeurs voor dat de medische konvooien op de juiste plekken terechtkomen.
Vanaf het begin van het conflict is Dokters van de Wereld actief in Oekraïne. Een overzicht van onze humanitaire noodinterventies in het land op 19 mei.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753