Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Dokters van de Wereld werkt elke dag met de meest kwetsbare mensen in onze samenleving: daklozen, gezinnen die op straat leven, en mensen die omwille van hun statuut worden uitgesloten van de reguliere zorg. De organisatie heeft de Belgische projecten intussen gereorganiseerd om het hoofd te bieden aan de meest acute en dringende noden. Een overzicht.
Actrice Catherine Deneuve, comédienne Sophia Aram, zangeres Annie Lennox (Eurythmics), ex-voetballer Vikash Dhorasoo en acteur Charles Dance (Game of Thrones) zetten zich via een nieuwe ngo-film in voor Jemen, en vragen op deze manier aan Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te stoppen met de wapenverkoop aan Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.
Sinds de epidemie in augustus 2018 uitbrak, werden 3.205 bevestigde en 114 vermoedelijke ebolagevallen geregistreerd. 2.142 van hen overleden aan het virus. Het sterftecijfer ligt hiermee op 67%. Van het totale aantal bevestigde en vermoedelijke gevallen zijn 59% (1.796) vrouwen, 30% (909) jonger dan 18 jaar en maakt 5% deel uit van het medisch personeel.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753