Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Op 8 november ontving Dokters van de Wereld de Europese Burgerschapsprijs in het Europees Parlement. Onze collega’s in Griekenland werden gehuldigd voor hun inzet voor de Oekraïens vluchtelingen in de buurlanden en in Griekenland. Elk jaar huldigt het Europees Parlement burgers of organisaties die een bijdrage leveren aan projecten die Europese burgers verbinden over de grenzen heen, het Europese burgerschap bevorderen en de Europese waarden en rechten van de mens mee versterken. De prijs werd uitgereikt door Dita Charanzová, vicepresident van het Europees Parlement en werd in ontvangst
Acht weken nadat de Pakistaanse overheid de noodtoestand uitriep, blijven de effecten van de overstromingen miljoenen mensen achtervolgen in hun dagelijkse leven. Ondergelopen dorpen, verwoeste bruggen en beschadigde wegen maken dat grote delen van de bevolking afgesloten zijn voor alle hulp van buitenaf. Bovendien is het stilstaande water een ideale broeihaard voor de verspreiding van wateroverdraagbare ziektes en malaria.
Wat vooraf ging: ongeveer 5.8 miljoen mensen vluchtten sinds het begin van de oorlog naar andere (buur)landen.

 

1212 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753