Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

In de Congolese provincie Zuid-Kivu werden onlangs de eerste ebola-gevallen gedetecteerd in Mwenga, op 100 kilometer van de provinciehoofdstad Bukavu. Dokters van de Wereld is al jaren actief in Bukavu. Meer concreet ondersteunen we het medische luik van het project rond overlevers van seksueel geweld van Dr. Mukwege. Om de ebola-epidemie mee het hoofd te bieden, start Dokters van de Wereld vanaf vandaag met een ebola-interventie gericht op sensibilisering, preventie, controle en re-integratie.
Tussen eind juli en begin augustus 2019 werden hulporganisaties in de regio Menaka (Mali) geconfronteerd met 7 incidenten van overvallen, inbraken met geweld, intimidatie en diefstal. Dokters van de Wereld ziet zich daarom verplicht om de lopende activiteiten in Menaka en het personeel en partners te beschermen en de activiteiten tijdelijk op te schorten.
Enkele dagen nadat het noodcomité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van ebola in de Democratische Republiek Congo (DRC) heeft uitgeroepen tot een internationale noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, maakt Dokters van de Wereld zich zorgen over de verspreiding naar nieuwe gebieden in de regio.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753