Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Hoe strijden en streden we afgelopen weken tegen COVID-19 in onze internationale projecten? Ook in het buitenland zetten onze teams alles op alles om onze patiënten te beschermen tegen het virus.
Elke dag verwelkomt Dokters van de Wereld zo’n 140 daklozen in het Jacques Brel-centrum. De Brusselse jeugdherberg werd door Dokters van de Wereld tijdelijk omgebouwd tot een dagcentrum voor daklozen. Sinds 10 april zijn een 40-tal vrijwilligers aan de slag in 15 verschillende functies. De meerderheid bestaat uit mannen (91%), van wie 79% 'stamgasten' zijn die minstens één keer eerder zijn langsgekomen. Ze komen voornamelijk uit Marokko, Bulgarije, Eritrea of België, hoewel er ook veel andere nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Olivier: “niet bang voor het virus.” Olivier, 51 jaar oud, gaat
Brussel, 27 april 2020 - Onder de naam COVID 12-12 lanceert Consortium 12-12 een oproep tot solidariteit, om te beantwoorden aan de urgentie in de kwetsbare ontwikkelings-landen geraakt door de COVID-19 pandemie. Geconfronteerd met deze ongeziene crisis, mobiliseren de 7 humanitaire organisaties van Consortium 12-12 – het Belgische Rode Kruis, Caritas International België, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Plan International België, UNICEF België – zich om de pandemie te stoppen en miljoenen levens van kwetsbare mensen te redden.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753