Mensen in noodsituaties

TUSSEN DE HEL VAN WAPENS EN WOESTE NATUUR

Na een natuurramp of een gewapend conflict zijn burgers vaak het meest kwetsbaar. Bestaande medische structuren en –instellingen zijn of zelf getroffen of kunnen de overrompeling moeilijk alleen aan. Dokters van de wereld biedt in deze situaties noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van verwoestende natuurrampen of de waanzin van een oorlog. Wij bieden rechtstreekse noodhulp ter plaatse tijdens de crisis én denken met lokale actoren mee na over hoe het verder moet na de ramp.

Onze projecten

Steun ons

Geef mee

Doe een gift om mensen in noodsituaties te helpen

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Actualiteit

Nieuws

Duizenden vluchtelingen lopen momenteel verdwaald rond op het eiland Lesbos nadat een brand het Moria-kamp in de as heeft gelegd. Dokters van de Wereld is actief met een mobiele kliniek net buiten het Moriakamp en stuurt noodpakketten met medicatie, medisch materiaal en non-food-items vanuit Athene naar het getroffen gebied. IK DOE EEN GIFT VOOR LESBOS

Midden augustus 2020 vond een staatsgreep plaats in Mali. Die leidde tot het onslag van President. De grootste onrust vindt plaats in de hoofdstad Bamako en treft dus niet direct onze projecten in de regio's Gao & Menaka. Toch moeten we waakzaam blijven: het risico op incidenten is immers zeer reëel.
“We zijn momenteel de enige humanitaire organisatie die huis-aan-huisbezoeken doet bij getraumatiseerde burgers die nood hebben aan therapeutische begeleiding.” Vertelt Noelle Jouane, coördinator voor Dokters van de Wereld vanuit Beiroet.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753