NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Gaza
Mensen in noodsituaties

Kantoren Dokters van de Wereld in Gaza-stad vernietigd

Dokters van de Wereld betreurt de opzettelijke vernietiging van haar kantoren in Gaza-stad. 

"Dit is het zoveelste bewijs dat het internationaal humanitair recht met de voeten wordt getreden en humanitaire hulp ter plekke wordt verhinderd."

Volgens informatie van de teams ter plaatse werden de kantoren van de NGO, gelegen in het Al Rimal-district van Gaza-stad, een paar dagen geleden bewust en zonder voorafgaande waarschuwing vernietigd. vernietigd.  Het gebouw was bij de Israëlische autoriteiten bekend als  humanitaire actor.

 “We zijn verontwaardigd over deze flagrante schending van het internationaal humanitair. De vernietiging van onze kantoren toont nog maar eens aan dat geen enkele plaats in Gaza veilig is. Gebouwen van humanitaire organisaties worden bewust in de as gelegd.  Het vernietigen van de infrastructuur van humanitaire organisaties is een bewuste strategie om humanitaire hulp voor burgers nog verder in te perken.”, veroordeelt Pilar Martinez, directeur Internationale Operaties bij Dokters van de Wereld.

Sinds het begin van de oorlog zijn een MdM-spoedarts en verschillende leden van zijn familie omgekomen 

Dokters van de Wereld herhaalt de oproep tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en de bescherming van burgers, personeel en gezondheidszorgstructuren.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753