NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking te helpen aan voedsel, medische zorg en andere essentiële hulp.

 

IK DOE EEN GIFT

Democratische Republiek Congo
Vrouwen & Empowerment

Een nobelprijswinnaar ondersteunen sterkt ons in onze missie

Met heel veel trots verneemt Dokters van de Wereld dat de Nobelprijs voor de Vrede is toegekend aan Dokter Mukwege en Nadia Murad. Deze prijs erkent het lijden van ontelbare vrouwen die het afgelopen decennium het slachtofer werden van seksueel geweld. Sinds 2015 werkt Dokters van de Wereld samen met Dr. Mukwege in Bukavu en coördineren we het medisch luik van het project rond de overlevers van seksueel geweld in zijn Panzi Hospitaal. Elke maand worden zo'n 170 overlevers behandeld.

"Dr. Denis Mukwege is momenteel in het ziekenhuis", vertelt Eric Wijnants, Coördinator van Dokters van de Wereld vanuit het Panzi Hospitaal in Bukavu. "Net voor het nieuws binnenkwam was hij nog een vrouw aan het opereren in de operatiekamer. Dat is typerend voor zijn persoonlijkheid: ook op het moment dat hij de Nobelprijs wint, gaan zijn patiënten voor op alles. Intussen zijn de vrouwen in het hospitaal het dorp ingetrokken om te zingen en feest te vieren. Deze Nobelprijs is ook een ode aan de vrouwen van Bukavu: het is namelijk hun kracht en weerbaarheid die Dr. Mukwege motiveert om te blijven strijden tegen de gruwel die hij het afgelopen decennium dag na dag in zijn operatieblok heeft gezien."

"Samen met de partners, de dokters, de vroedvrouwen, sociaal assistenten, psychologen en juristen van Panzi, vormen we één ploeg rond dit project en Dr. Denis Mukwege is de man die iedereen samenbrengt in de strijd tegen seksueel geweld. Wij zijn zeer fier dat hij deze prijs wint. Wij wensen hem proficiat met deze Nobelprijs voor de Vrede en zijn uiteraard ongelofelijk trots dat we aan de zij staan van dit project", vertelt Pierre Verbeeren, Directeur Dokters van de Wereld.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753