NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

België
Mensen aan de rand van de samenleving

Dokters van de Wereld & Zwangere Guy: “Dakloos, sekswerker, op de vlucht? ‘t Boeit ons niet.”

De nieuwe campagne van Dokters van de Wereld stelt haar waarden op scherp: of je nu op straat bedelt om te overleven: het boeit ons niet. Of je binnen of buiten de moraal valt: het boeit ons niet. Of je kampt met een verslaving: ’t boeit ons niet. Want het enige wat voor ons telt is je recht op zorg. 

De nationale campagne ’t Boeit ons niet confronteert ons vanaf 6 december met de harde feiten: wie deze winter dakloos is geworden door de energiecrisis, slaapt aan het Klein Kasteeltje of aan sekswerk doet wordt structureel uitgesloten, ook van zorg.   
Het is naar deze mensen aan de rand van de samenleving dat Dokters van de Wereld trekt met het motto: iedereen heeft recht op zorg. De rest boeit ons niet.


Het kan Zwangere Guy niet boeien. En Orelsan ook niet.

 

Zwangere Guy en de Franse rapper Orelsan lenen beiden hun stem aan onze campagne:
Zwangere Guy: “Het kan mij niet boeien dat de patiënten van Dokters van de Wereld buiten de norm vallen, op straat leven of niet onze taal spreken. Het enige wat telt is hun recht op zorg. Daarom steun ik deze campagne.”

“Voor beide stemmen werd gezocht naar geëngageerde artiesten die zich kunnen inleven in de leefwereld van onze patiënten”, vertelt Alexandre Seron, Campagnedirecteur bij Dokters van de Wereld. “Hun muziek en background vallen mooi samen met wie wij als organisatie zijn: open-minded, een tikkeltje rebels en niet bang om tegen de stroom in te roeien en een statement te maken.”  

Murals door Toon Van Ishoven (Artoon)
 

Op 2 plekken in Antwerpen en Brussel was artiest Toon Van Ishoven afgelopen weken in de weer met de creatie van 2 murals: “Ik inspireerde mij op één van de campagnebeelden waarbij een man en zijn dochter op de vlucht zijn voor de oorlog. Een actueel beeld dat ons eraan herinnert dat oorlog soms letterlijk om de hoek loert. Tijdens het werk wandelde een Syrische man voorbij en zei me dat hij aan de oorlog in zijn vaderland moest denken.” vertelt Toon.
Bekijk de making of met Toon


Veertien patiënten in Vlaanderen & Brussel leggen hun ziel op tafel 


Sinds een half jaar ben ik een Brusseleir die op straat slaapt.
Een half jaar geleden had ik nog een job, een appartement en deed ik zelf aan vrijwilligerswerk. Vandaag overleef ik op straat. Door mijn gezicht en verhaal te delen wil ik tonen dat een mens sneller dakloos wordt dan je denkt.”: “één van de gezichten van de campagne aan het centraal station, is Maurice, die regelmatig langskomt op onze Medibus

Dokters van de Wereld maakt er een zaak van om patiënten mee aan het woord te laten. Daarom doen 14 patiënten mee aan onze campagne. 


 
Perscontact:
Emmy Deschuttere
emmy.deschuttere@doktersvandewereld.be
0492 79 92 74 

Camille Labisch-Arpin
camille.labisch-arpin@doktersvandewereld.be
0499 51 77 50

Télécharger

Partners

De campagne werd mee uitgewerkt door de agentschappen Marcel & GoodMorning en omvat een social media campagne, een digitaal en radioluik. Vanaf begin december start daarnaast een grootschalige affichecampagne en wordt de campagne getoond in tientallen bioscopen.

Deze campagne werd mogelijk gemaakt dankzij de gratis medewerking en/of sterke reducties van: Good Morning, Clear Channel, Multipharma, Radio Nostalgie, SudPresse, Mediafield, Bleu Nuit, Kontnt, fotograaf Olivier Papegnies, visual artist Toon Van Ishoven, Zwangere Guy en Orelsan.  

Daarnaast willen we uitdrukkelijk onze patiënten bedanken voor hun medewerking.

Over Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld heeft 18 Belgische projecten in 10 steden. Meer dan 500 vrijwilligers werken in onze zorgcentra, onze medibussen of trekken naar daklozencentra, kraakpanden, stations, parkings, sociale restaurants enz. Op deze plekken bieden we medische en humanitaire hulp aan dakloze mensen, (clandestiene) sekswerkers, injecterende druggebruikers, Belgen in armoede, mensen zonder papieren en vluchtelingen.   

Het internationale netwerk van Dokters van de Wereld is actief in meer dan 70 landen
 
Dokters van de Wereld België  heeft 22 projecten in 9 landen (Congo,
Benin, Burkina Faso, Niger, Mali, Marokko, Tunesië, Bosnië-Herzegovina, Kroatië). Onze projecten richten zich op de migratie- en vluchtelingenroutes, mentale zorg, noodinterventies bij conflicten & urgenties, risicobeperking, klimaat & gezondheid, seksueel geweld en seksuele & reproductieve zorg.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753