NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Dokters van de Wereld zet mee de schouders onder nieuwe 11.11.11 campagne

De nieuwe 11.11.11 campagne gaat binnenkort van start en dit jaar staat de strijd tegen klimaatonrecht centraal.  Een strijd waar Dokters van de Wereld mee de schouders onder zet, want elke dag zien we op het terrein hoe de meest kwetsbare mensen én landen als eerste het slachtoffer worden van de klimaatverandering.  Gelukkig zijn er tal van oplossingen, en die zet 11.11.11 dit jaar in de kijker!

 

Wij zien het probleem niet. Wij zien oplossingen.

De klimaatcrisis treft niet iedereen gelijk. Integendeel.

De grootste gevolgen treffen vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. In Bangladesh verdwijnen volledige vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden gemeenschappen en ecosystemen vernietigd door bosbranden. Maar klimaatonrecht is geen ver-van-ons-bed-show: ook bij overstromingen in België delen kwetsbare mensen het hardst in de klappen. Dat is onrechtvaardig.

Samen staan we sterker

De strijd tegen klimaatonrecht voeren we samen. Zij aan zij met diegenen die het hardst getroffen worden. Met klimaat- en burgeractivisten, gemeenschappen en het middenveld die actie ondernemen. Met moedige politici en geëngageerde ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen. Met organisaties van over de hele wereld.

Dokters van de Wereld is ook actief in het veld. We reageren op de noden van bevolkingsgroepen die getroffen zijn door overstromingen, zoals in Zuid-Kivu en Pakistan, of we versterken de veerkracht van gemeenschappen bij uitbraak van zoönosen in Congo.

Net als andere jaren zet Dokters van de Wereld mee de schouders onder deze 11.11.11 campagne. En ook jij kan mee het verschil maken en deze campagne steunen.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753