België
Mensen aan de rand van de samenleving

Daklozenopvang in Trierstraat blijft open!

Het met sluiting bedreigde opvangcentrum voor daklozen in de Trierstraat kan dan toch open blijven.  Het opvangcentrum werd gefinancierd door de federale overheid maar besloot eind juli een eind te maken aan de steun. Hierdoor dreigden 260 mensen in volle COVID-19 crisis op straat te belanden.  Dokters van de Wereld, het CAW & het Rode Kruis verzetten zich tegen deze beslissing.  Met succes: het opvangcentrum zal open blijven dankzij de steun van de Brusselse regering. 

Het opvangcentrum is al sinds 2018 open en kreeg een aantal maanden geleden nog bezoek van Koning Filip. Het centrum wordt beheerd door het Rode Kruis & Dokters van de Wereld is er verantwoordelijk voor de medische begeleiding van de bewoners.  

Het centrum biedt plaats aan veel gezinnen, kinderen en kwetsbare mensen : "Een sluiting zou een ramp betekend hebben voor deze mensen die in het centrum voor het eerst sinds lang zicht hebben op een toekomstperspectief.  We zijn dan ook erg blij dat de Brusselse regering beslist heeft dit inititiatief te blijven steunen."  

 

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753