NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Oorlog in Oekraïne

131.914
consultaties uitgevoerd
26
mobiele medische teams
307
zorgfaciliteiten ondersteund
217
opvang- en onthaalcentra ondersteund

De situatie

 

De situatie

 

Op 24 februari 2022 gebeurde het ondenkbare: Rusland viel Oekraïne binnen. Het was het begin van een gruwelijke oorlog, maar ook van een ongeziene golf van internationale solidariteit. Dokters van de Wereld is al sinds 2015 actief in het land en bouwde in Oekraïne een hele reeks noodhulpprogramma’s uit. Vandaag zijn we nog steeds actief en heeft ons team van 262 terreinmedewerkers onze activiteiten uitgebreid. 

Onze actie

Onze actie

Medische konvooien  

Al twee jaar lang stuurt Dokters van de Wereld medische konvooien naar de frontlinie. Elk van hen bevat tonnen medicatie, medisch materiaal en medische apparatuur. Het materiaal wordt geleverd aan een fijnmazig net van 307 zorgfaciliteiten en 217 opvang- en sociale centra. 

 

Mentale hulpverlening   

Op verschillende hotspots heeft Dokters van de Wereld mentale hulpprogramma’s opgezet. Daarbij gaat het om een combinatie van outreachteams met psychologen, individuele gesprekstherapie, groepstherapie, online consults en hulplijnen in de oorlogsgebieden die volledig zijn afgesloten van (mentale) zorgmogelijkheden. 

Medische hulpverlening met mobiele teams  

Op verschillende hotspots in Oekraïne zijn meer dan 20 mobiele teams van Dokters van de Wereld aan de slag. Die bestaan uit combinaties van van artsen, vroedvrouwen, psychologen en apothekers. De teams zorgen ervoor dat op de achtergebleven of op de vlucht geslagen burgers toegang krijgn tot primaire medische hulp, seksuele en reproductieve zorg, gratis medicatie en begeleiding naar het ziekenhuis indien nodig. 40% van onze patiënten was ouder dan 60 jaar. Net geen 70% was vrouw. 

Uw steun

Geef mee

Doe een gift en help de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

Doe mee

Deel je talent en word deel van Dokters van de Wereld

Blijf mee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dokters van de Wereld

Nieuws

Dokters van de Wereld veroordeelt met klem de aanvallen op het Okhmatdyt ziekenhuis, de grootste kinderkliniek van Oekraïne die ernstig zieke kinderen behandelt.
Twee jaar na de start van de oorlog in Oekraïne kampt het land met een mentale gezondheidscrisis, zo waarschuwt Dokters van de Wereld. De voordien al weinig performante geestelijke gezondheidszorg is door de oorlog nog verder verzwakt. Tegelijk kampt het land met pijlsnel stijgende noden op het vlak van mentale hulp.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753