De wereld is ziek. Samen kunnen we haar genezen.

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

Steun onze projecten met een gift.

 

IK DOE EEN GIFT

België

Olivier Vandecasteele, ex-collega van Dokters van de Wereld, neemt deel aan Doc'Riders

Dokters van de Wereld organiseert op 16 en 17 september Doc'Riders, een sport- en solidariteitsevenement met start in Marche-en-Famenne. Olivier Vandecasteele, oud-medewerker van de organisatie, neemt ook deel aan deze 5e editie. 

Doc'Riders biedt wielerfans al sinds 2018 de kans om een sportieve uitdaging aan te gaan en tegelijkertijd geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. In deze editie zal elk team 1.500 euro inzamelen voor projecten die door de ngo worden gesteund. De teams zullen in 24 uur 200 kilometer (of in 12 uur 100 kilometer) fietsen door het glooiende landschap van de Famenne en de Condroz.

Olivier Vandecasteele kruipt ook op fiets

Dit jaar mag de organisatie rekenen op de deelname van voormalig Dokters van de Wereld-collega Olivier Vandecasteele en zijn team.

"Ik heb tien jaar voor Dokters van de Wereld gewerkt, zowel in België als in landen als Afghanistan, Mali en Niger. Bovendien heeft Dokters van de Wereld de campagne rond mijn vrijlating actief gesteund, ook tijdens de vorige Doc’Riders editie. Door dit jaar zelf deel te nemen wil ik hen hiervoor bedanken.”

Olivier Vandecasteele benadrukt dat hij nauw betrokken blijft bij de strijd van Dokters van de Wereld voor het recht op zorg voor iedereen. Hij vindt het essentieel om een stem te geven aan de meest kwetsbaren en de mensen die in de frontlinie werken.

Michel Genet, directeur van Médecins du Monde, voegt hieraan toe: "Tijdens de vorige editie van Doc'Riders hadden we maar één hoop: Olivier Vandecasteele in september 2023 terugzien, in vrijheid op zijn fiets. En kijk, hier zijn we dan! We kunnen niet wachten om hem over een paar dagen te zien, samen met de honderden andere fietsers  die dit avontuur aangaan.”

Over Doc'Riders

Dit jaar heeft Dokters van de Wereld het recordbedrag van 2022 (203 178 euros vorige jaar) overtroffen. Met de ingezamelde fondsen worden de binnenlandse en internationale projecten van Dokters van de Wereld gefinancierd. Het Doc'Riders team telt 157 vrijwilligers en werkt hard aan de organisatie van dit evenement. In totaal verwelkomen we 131 ingeschreven ploegen. De route gaat door Nassogne, Rochefort, Ciney, Havelange, Somme-Leuze, Durbuy, Hotton en Marche-en-Famenne.

Doc'Riders belooft ook dit jaar een fantastische beleving te worden voor alle deelnemers, met de kans om zichzelf uit te dagen en te overstijgen: "Tussen de start en de finish gebeurt er iets speciaals, je leert jezelf en de andere deelnemers echt kennen. Al wie ooit al deelnam is het daarover eens, het is echt heel krachtig. Met dit avontuur smeden we sterke banden met elkaar", benadrukt Julien Daems, verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement.

Hoe meedoen?

Afspraak in Marche-en-Famenne op zaterdag 16/09 vanaf 10u.
Tijdsplanning : vertrek op 16/09 om 14u, einde op 17/09 om 14u.
Meer weten : Doc'Riders - Dokters van de Wereld - 16 & 17 Sept. 2023 - Doc'Riders - Dokters van de Wereld - 16 & 17 September 2023 (docriders.org)

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753