Mensen in noodsituaties

Mozambique werd getroffen door de orkaan Idai

Mozambique werd in de nacht van 14 op 15 maart getroffen door de orkaan Idai. Volgens de regering is dit de grootste humanitaire ramp die het land ooit heeft meegemaakt. Op dit moment zijn naar schatting 300 mensen omgekomen. Het aantal doden kan nog oplopen tot 1.000.

De noden zijn enorm, de stad Beira en haar gezondheidsvoorzieningen zijn volledig verwoest. De communicatiesystemen werken niet meer en het werk van de teams wordt bemoeilijkt door de moeilijke toegang voor de hulpdiensten tot overstroomde gebieden", verklaart Stéphane Heymans, Directeur Operaties bij Dokters van de Wereld.

Welke actie onderneemt Dokters van de Wereld?

In samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid organiseren we een verkenningsmissie om de behoeften in kaart te brengen. Daarna sturen we een medische missie om de teams ter plaatse te ondersteunen. 

Meer dan 600.000 mensen werden getroffen door de ramp. Noodhulp moet worden verleend om het ontstaan van epidemieën te voorkomen. Volgens Stéphane Heymans zijn cholera, tyfus en andere maag –en darmziektes die optreden door het gebrek aan veilig drinkwater de grootste risico’s. “Daarnaast is het ook opletten voor malaria door de verspreiding van muggen”, waarschuwt hij.

Een man op een boot
Een dorp onder water in Mozambique

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

TVA: BE 0460.162.753