De wereld is ziek. Samen kunnen we haar genezen.

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

Steun onze projecten met een gift.

 

IK DOE EEN GIFT

Mensen in noodsituaties

Dokters van de Wereld breidt haar acties aan de Oekraïense grens uit

Dokters van de Wereld, dat sinds 2015 in Oekraïne aanwezig is, gaat haar activiteiten ter plaatste uitbreiden om de bevolking te helpen die getroffen is door de oorlog met Rusland. Er worden noodteams ingezet aan de Poolse, Slowaakse, Hongaarse, Roemeense en Moldavische grenzen en er is een oproep tot donaties gedaan om de heroriëntatie van onze activiteiten te financieren.

Dokters van de Wereld breidt haar acties aan de Oekraïense grens uit

Direct nadat de eerste gevechten uitbraken, heeft Dokters van de Wereld alles op alles gezet om haar teams, die sinds 2015 in de regio aanwezig zijn, te beschermen. Na de tijdelijke opschorting van de activiteiten in Dombass worden deze geleidelijk hervat en worden onze teams gereorganiseerd om aan nieuwe behoeften te voldoen. Vanaf deze week worden meerdere teams van Dokters van de Wereld ingezet aan de grenzen van Oekraïne. Deze missies zullen er in de eerste plaats op gericht zijn de noden van de ontheemde bevolking te evalueren en medische noodhulp te verlenen.

Dokters van de Wereld zal haar acties aan de grenzen van Oekraïne uitbreiden om medische noodhulp te verlenen aan de Oekraïners die gevlucht zijn voor de oorlog. De komende dagen gaan we extra medisch personeel inzetten en houden we de situatie goed in te gaten, zodat we onze acties aan de ontwikkelingen kunnen aanpassen,” aldus Pilar Martinez, Directeur Internationale Operaties.

Dokters van de Wereld richt een oproep tot het publiek om de door het conflict getroffen bevolking te helpen. Hier vindt u de inzameling van donaties, die de versterking van onze acties kunnen financieren.

Dokters van de Wereld eist respect voor het internationaal humanitair recht

Dokters van de Wereld doet een beroep op de partijen die bij dit conflict betrokken zijn, om mensen en burgerlijke voorzieningen (scholen, ziekenhuizen, enz.) te beschermen onder naleving van het internationaal humanitair recht. Daarbij moet het voor de noodhulp makkelijker worden gemaakt door veilige routes te openen voor iedereen die Oekraïne noodgedwongen moet verlaten. Alle landen die als veilig worden beschouwd, moeten deze mensen die uit getroffen gebieden komen, met open armen verwelkomen.  “Het is noodzakelijk dat het internationaal recht met respect wordt nageleefd en dat burgers, scholen en ziekenhuizen worden beschermd. De burgers mogen de prijs van deze oorlog niet betalen”, vindt Pilar Martinez.

Dokters van de Wereld werkt sinds 2015 met de Oekraïense bevolking

Dokters van de Wereld verleent al sinds 2015 humanitaire hulp en medische zorg aan kwetsbare mensen die langs de grenslijnen van de oblasten (bestuurlijke eenheden) Louhansk en Donetsk in Oost-Oekraïne wonen. De meeste mensen die hier wonen zijn ouderen en door de aanhoudende spanning is de zorginfrastructuur schaars en slecht voorzien (gebrek aan gespecialiseerde artsen, gekwalificeerd personeel, apotheken, medicijnen, enz.).
 
Sinds 2015 heeft Dokters van de Wereld 125.000 consultaties uitgevoerd. Zelfs voor de militaire escalatie waren bijna drie miljoen mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk van humanitaire hulp en waren meer dan 850.000 burgers in eigen land ontheemd. Dokters van de Wereld vreest dat deze cijfers nog verder zullen oplopen.

Oekraïne

 

 

Dokters van de Wereld neemt ook samen met de andere leden van het 1212 Consortium deel aan de gezamenlijke noodoproep #Oekraine1212 ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753