U heeft nog...

OM EEN FISCALE KORTING VAN 45% TE ONTVANGEN

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

 

IK DOE EEN GIFT

Mensen in noodsituaties

Conflict in Oekraïne - Dokters van de Wereld vreest voor de Oekraïense burgers en roept alle partijen op om hen te beschermen

Sinds 2015 verleent Dokters van de Wereld humanitaire hulp en medische zorg aan kwetsbare mensen die langs de grenslijnen van de oblasten (bestuurlijke eenheden) Luhansk en Donetsk in Oost-Oekraïne wonen.

 

Gedurende 8 jaar hebben wij ongeveer 125.000 consulten uitgevoerd.

Dankzij dit werk worden wij goed ontvangen in dit land en willen wij de bevolking blijven helpen wanneer deze toestand verbeterd.

Als humanitaire organisatie voelen wij ons betrokken bij de getroffen burgerbevolking, met name in de zelfbenoemde onafhankelijke republieken Donetsk en Luhansk. De mensen die daar wonen ervaren enorme moeilijkheden om toegang te krijgen tot zorg en psychologische hulp, en dat in een tijd waarin dat zo dringend nodig is. Wij vrezen voor het leven van onze patiënten in regio's waar 30% van de bevolking ouder is dan 60 jaar, die dus meer dan wie dan ook behoefte hebben aan een medische follow-up en geneesmiddelen voor chronische ziekten. Maar nu helaas onze mobiele eenheden vast zijn komen te zitten, is deze toegang tot zorg en medicijnen een helse uitdaging geworden.

Nu al zijn drie miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp

Zelfs vóór de militaire escalatie van het aanhoudende conflict waren bijna drie miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp voor hun levensonderhoud. Meer dan 850.000 mensen zijn ontheemd geraakt en wij zijn bang dat dit aantal nog aanzienlijk zal stijgen.

De bescherming van deze mensenlevens moet de hoogste prioriteit krijgen bij alle politieke en militaire besluiten. Daarom doen wij een dringende oproep op de partijen die bij dit conflict betrokken zijn, om mensen en burgerlijke voorzieningen (scholen, ziekenhuizen, enz.) te beschermen onder naleving van het internationaal humanitair recht. Daarbij moet het voor de noodhulp makkelijker worden gemaakt door veilige routes te openen voor degenen die Oekraïne noodgedwongen moeten verlaten. Alle landen die als veilig worden beschouwd, moeten deze mensen die uit getroffen gebieden komen, met open armen verwelkomen.

Dokters van de Wereld heeft een oproep tot donaties gedaan om zo snel mogelijk in grote hoeveelheden medisch materiaal ter beschikking te stellen. Dit zorgt ervoor dat onze teams weer intensief psycho-medische hulp kunnen verschaffen in de zelfverklaard onafhankelijke republieken.

Dokters van de Wereld heeft sinds het begin van de gewapende aanvallen alle teams - met honderden werknemers - gelijk overgeplaatst. Iedereen verkeert in een veilige toestand en houdt de beperkingen (geblokkeerde bankrekeningen, onveilige wegen, overbelaste communicatiekanalen, enz.) goed in de gaten. Wij staan klaar om onze teams te versterken en hen opnieuw in te zetten zodra de omstandigheden gestabiliseerd zijn en wij opnieuw het gebied kunnen betreden.

 

Foto : Felix Hoyo

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753