Mensen onderweg of op de vlucht

27 doden in de Noordzee bij Calais: kroniek van een aangekondigd massagraf

Allereerst willen wij ons  medeleven betuigen aan de nabestaanden van de 27 mensen - waaronder 1 kind & 7 vrouwen- die verdronken tijdens hun oversteek naar Engeland. Maar daarnaast drukken wij onze verontwaardiging uit over hoe de autoriteiten op deze ramp hebben gereageerd. 

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk schuiven hun verantwoordelijkheden aan de kant. Migranten steken op dit moment alleen maar het Kanaal over in bootjes omdat er geen alternatieven zijn.  Hierdoor worden vluchtelingen gedwongen hun toevlucht te nemen tot mensensmokkelaars, met alle risico’s van dien.

De Franse en Britse autoriteiten reageren al te lang met een eenzijdig repressief beleid, waardoor de zee verandert in een kerkhof voor vluchtelingen.

Onze organisaties waarschuwen keer op keer voor de desastreuze gevolgen van een beleid dat louter  gericht is op het weg-en opjagen van mensen.  

 

We eisen dat er onmiddellijk een einde komt aan deze uitdrijvingen aan de noordkust. 

Als groep van humanitaire organisaties dringen we erop aan dat de overheid een reactie geeft waarin respect voor de mens wordt uitgedrukt. Ook pleiten wij onmiddellijk voor het beëindigen van de ontmantelingen van kampen aan de noordkust, een effectieve toegang tot asiel in Frankrijk en veilige en legale routes naar het Verenigd Koninkrijk.

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753