NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Burkina Faso
Mensen in noodsituaties

1,5 miljoen mensen zitten zonder gezondheidszorg

In februari deden we melding van de rampzalige toestand in Burkina Faso, waarbij de confrontatie tussen gewapende groepen miljoenen burgers op de vlucht heeft doen slaan. De gezondheidszorg is ingestort, gezondheidsmedewerkers worden bedreigd, materiaal wordt gestolen en ambulances vernield.

Ik doe een gift

 

De toestand blijft verontrustend en de toegang tot zorg blijft verergeren.

De bevolking overleeft in promiscuïteit en armoede. Daardoor lopen ze meer risico op besmetting, onder andere van Covid-19.  Ook worden ze aan ernstige ondervoeding blootgesteld, die de zorgnoden  van de gezondheidszorg verder doet stijgen.

Om iets te doen aan deze schrijnende situatie, heeft Dokters van de Wereld een noodhulpprogramma gestart. In 2021 konden we dankzij dit noodprogramma al:

  • 2 mobiele klinische opzetten
  • 9 gezondheidscentra ondersteunen
  • 53 515 consultaties uitvoeren
  • 6499 vrouwen op kanker screenen

Naast het verstrekken van noodhulp aan degenen die in nood verkeren, versterken we het bestaande gezondheidszorgsysteem zodat het in staat zal zijn om verder te functioneren als we vertrekken.

Grégoire Kambale, verantwoordelijke van het programma

Duizenden mensen kregen al zorg via ons urgentieprogramma maar er zijn nog veel mensen die wachten op medische hulp. Vandaag hebben we geen keuze: de urgentie van de situatie in Burkina Faso vereist dat iedereen in actie komt.

Ik doe een gift

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753