Uw online testament

 

Sinds 1 april 2021 werken wij samen met het online successiebureau Legacio om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren bij de opmaak van uw testament.

 

Over Legacio 

Legacio is een online dienstverlener die praktische, administratieve en juridische bijstand rond het thema van overlijden en nalatenschap aanbiedt. Dit doen zij 100% digitaal en op afstand. Door technologie en een vlotte communicatie te combineren, slaagt Legacio erin om over gans het land zijn diensten tegen een betaalbare prijs aan te bieden.

 

Uw online testament

Dankzij onze samenwerking met Legacio, kunnen wij u sinds 1 april een gratis online adviesdienst aanbieden die u helpt bij het opstellen van een eigenhandig testament. Legacio heeft een applicatie uitgewerkt dankzij dewelke u - aan de hand van uw antwoord op een aantal gerichte vragen - inzicht in uw eigen situatie krijgt en die u een leidraad verschaft om u te laten komen tot een weloverwogen laatste wil. Hierna kan u zelf, goed geïnformeerd en 100% wettelijk, uw eigen testament neerschrijven. Dit in minder dan 15 minuten en steeds met controle van een deskundige. De applicatie is gebruiksvriendelijk gemaakt en met een intuïtieve interface. Deze helpt u in 5 doordachte stappen mee vorm te geven aan uw wensen. 

Zo blijven onder andere volgende vragen niet meer onbeantwoord:

 • Hoe bescherm ik het best wie ik liefheb?
 • Wat met de goederen waar ik veel emotionele waarde aan hecht? 
 • Iemand neemt een bijzondere plaats in in mijn hart, kan ik deze iets extra nalaten?
 • Hoe maak ik het leven van mijn erfgenamen gemakkelijker door hen een overzicht te maken van mijn vermogen?
 • Wat met mijn huisdier na mijn overlijden?
 • Zijn er nog persoonlijke berichten die ik na mijn overlijden aan iemand wil meedelen?
 • Hoe kan ik een goed doel waar ik in geloof steunen?
 • Hoe moet mijn uitvaart eruit zien?
 • ...

Wenst u gratis gebruik te maken van deze dienst om u testament op te maken? Gebruik dan de promotiecode MDM1 op het einde van de procedure. 

 

Ik maak gratis en online mijn testament op

 

Wat zijn de voordelen die Legacio u biedt bij de opmaak van uw testament?

 • U kunt uw testament vanuit uw salon opmaken en rechtstreeks advies krijgen.
 • Deze dienst is 100% gratis indien u de promotiecode MDM1 gebruikt. 
 • U kan zelf, in minder dan 15 minuten aan de slag, hierbij geholpen door het voorbeeldmodel dat werd aangepast naar uw wensen.
 • Wat u zelf op papier zet wordt nagelezen en gecontroleerd door een gekwalificeerde specialist en dit binnen de 5 dagen.
 • U krijgt deskundige bijstand per telefoon indien gewenst.
 • De experten van Legacio zijn 7 dagen per week beschikbaar, van 9 tot 19 uur, per telefoon of e-mail.
 • U krijgt gratis en onbeperkte updates en advies gedurende een jaar.

 

Ik maak gratis en online mijn testament op

 

VAAK gestelde vragen
 

 • Wie kan een testament maken?

Iedere meerderjarige die handelingsbekwaam en ouder is dan 18 jaar kan toegang krijgen tot de onlinedienst. Deze dienst is momenteel enkel beschikbaar voor Belgische Rijksinwoners met Belgische nationaliteit.
 

 • Moet ik een gift doen aan Dokters van de Wereld om gratis gebruik te kunnen maken van deze dienst?

Er is geen verplichting om een gift aan Dokters van de Wereld te doen om van deze adviesdienst te kunnen genieten, maar elke gift die u toch besluit te doen is een verdere stap op weg naar een betere wereld. U bent evenmin verplicht een goed doel in uw testament op te nemen, alleen uzelf bepaalt wat uw laatste wil is. Dit is evenwel het overwegen waard, want zelfs een fractie van uw vermogen kan een goed doel in staat stellen een betere toekomst te realiseren.
 

 • Hoe maak ik mijn testament online op?

Dankzij de applicatie van Legacio kunt u uw testament voorbereiden, vanuit het gemak van uw vertrouwde eigen thuis. Het enige wat u hoeft te doen is een paar gerichte vragen te beantwoorden, uw basisgegevens invullen en een vereenvoudigde inventaris van uw bezittingen opmaken. Dit zal toelaten u een overzicht te geven van wat uw laatste wil zou kunnen zijn.

Vervolgens zal één van de deskundigen van Legacio de haalbaarheid van uw geuite wens bekijken en controleren om er zeker van te zijn dat het rechtsgeldig kan worden gerealiseerd (dit duurt gemiddeld 5 dagen). Zodra deze controle is gedaan wordt u automatisch per e-mail op de hoogte gebracht en ontvangt u een model dat als leidraad kan dienen.

Ziezo u bent er bijna: Indien u nog steeds overtuigd bent dat uw gecontroleerde wensen uw daadwerkelijke wensen zijn, hoeft u deze enkel nog zelf (met de hand) en alleen, neer te schrijven op een blad papier. Let op, uw testament mag geen doorhalingen bevatten! Vermeld ook duidelijk de plaats en datum waarop u uw testament schrijft en plaats uw handtekening onderaan het document. U beschikt nu over een geldig testament! Om te zorgen dat het bestaan van uw testament niet uit het oog verloren wordt bij uw overlijden kunt u het bij een notaris deponeren die het zal bewaren en laten registreren bij het Centraal Register der Testamenten.

Indien nodig vindt u hier aanvullende informatie over dit onderwerp.

Neem contact met ons op

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753