FOTO EXPO Unsung Heroes opnieuw te bezichtigen!

Unsung Heroes is een project van Dokters van de Wereld, Kazerne Dossin en fotograaf Denis Rouvre. Het project omvat een vijftigtal indrukwekkende portretten en getuigenissen van vrouwen die vertellen over hun ervaringen met seksueel geweld, conflict, extreme armoede en stigmatisering omwille van hun geaardheid of gender. 

Beste bezoeker,

Terug van weggeweest! Kazerne Dossin opent opnieuw de deuren, waardoor ook onze expositie Unsung Heroes weer te bezichtigen is. Na een helse periode heropenen culturele centra en zijn bezoekers in het museum terug meer dan welkom.

 

Verlengd tot en met zondag 25 oktober

 

PLAN JE BEZOEK

Naar aanleiding van de opgelegde maatregelen van de overheid is het sterk aanbevolen een tijdslot te reserveren. Op deze manier worden de bezoeken gespreid en krijgen reservaties voorrang bij het bezoek. Wijzigingen zijn steeds op te volgen via de website van Kazerne Dossin

Naar de website

Zij doorbreken de stilte

Robert De Niro. Isabelle Hupert. Emmanuel Macron. Er zijn maar weinig beroemdheden die sterfotograaf Denis Rouvre nog niet portretteerde. De drievoudige World Press Photo Award-winnaar is razendpopulair voor zijn portretten van al wat glittert, blinkt en gonst. Wat een contrast met zijn nieuwste fotoproject: Unsung Heroes.

Een jaar lang reisde Rouvre samen met Dokters van de Wereld de wereld rond op zoek naar onzichtbare heldinnen. Van Bulgarije over Congo tot Nepal. Ze heten niet Vanessa Paradis, maar wel Rajwa, Sofia of Diana. Elk van hen voert een strijd. Een strijd tegen oorlog, seksueel geweld of armoede. Samen met Dokters van de Wereld geeft Denis Rouvre die vrouwen een gezicht en een stem. Rouvre maakte in totaal 50 portretten in evenveel projecten van Dokters van de Wereld.

Deze gratis tentoonstelling gaat door tot en met 25 oktober 2020 in  Kazerne Dossin.

  • Adres: Goswin de Stassartstraat 153 - 2800 Mechelen
    • Maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
    • Zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 17.00 uur
    • Gesloten op woensdag
  • Vragen, informatieunsungheroes@doktersvandewereld.be 02/225.43.20
Rajwa Liban
Elysee RDC

De afgelopen dertig jaar heb ik veel vrouwen gefotografeerd, vaak gestileerde en glamoureuze foto’s. Voor dit project portretteerde ik vrouwen in al hun puurheid, inclusief de blauwe plekken en littekens op hun huid. De Unsung Heroes die ik heb ontmoet, treden vanuit de schaduw in het licht ,  kijken recht in de camera en vertellen over hun kracht om steeds weer op te staan en te blijven vechten.”  

Sanu Nani Népal
THANK YOU WEEKEND

 

Tijdens ons THANK YOU WEEKEND op 26-27 september en op 24-25 oktober ontvangen we jullie graag in Mechelen met een drankje en laten we jullie kennismaken met de projecten van Dokters van de Wereld. Dit onder voorbehoud van goedkeuring van de veilgheidsvoorschriften rond COVID-19.

Graag inschrijven vooraf via een mailtje aan unsungheroes@doktersvandewereld.be

Basanti Nepal

Na Parijs en Bordeaux houdt de expo Unsung Heroes halte  in  Kazerne Dossin te Mechelen. 

Kazerne Dossin
uh affiche

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753