FOTO EXPO Unsung Heroes

Unsung Heroes is een project van Dokters van de Wereld, Kazerne Dossin en fotograaf Denis Rouvre. Het project omvat een vijftigtal indrukwekkende portretten en getuigenissen van vrouwen die vertellen over hun ervaringen met seksueel geweld, conflict, extreme armoede en stigmatisering omwille van hun geaardheid of gender.

Over Unsung Heroes

 

Zij doorbreken de stilte

Robert De Niro. Isabelle Hupert. Emmanuel Macron. Er zijn maar weinig beroemdheden die sterfotograaf Denis Rouvre nog niet portretteerde. De drievoudige World Press Photo Award-winnaar is razendpopulair voor zijn portretten van al wat glittert, blinkt en gonst. Wat een contrast met zijn nieuwste fotoproject: Unsung Heroes.

Een jaar lang reisde Rouvre samen met Dokters van de Wereld de wereld rond op zoek naar onzichtbare heldinnen. Van Bulgarije over Congo tot Nepal. Ze heten niet Vanessa Paradis, maar wel Rajwa, Sofia of Diana. Elk van hen voert een strijd. Een strijd tegen oorlog, seksueel geweld of armoede. Samen met Dokters van de Wereld geeft Denis Rouvre die vrouwen een gezicht en een stem. Rouvre maakte in totaal 50 portretten in evenveel projecten van Dokters van de Wereld.

Sanu Nani - Népal
 
[sanu - nepal]

 

Ik ben Sanu en ik werk op een vuilnisbelt in Nepal.
 
 « Welja, werken op de vuilstortplaats is uiteraard hard. Ik werk 22 dagen per maand en verdien 500 roepie (6 euro). Ja, ook hier is dat niet veel. Maar opgelet:  ik heb ideeën en toekomstdromen. Ik zou graag een winkeltje willen openen. Dromen kan je overal, ook op een vuilnisbelt. »

 

LEES MIJN VERHAAL

 
[rajwa - LIBANON]

 

Ik ben Rajwa uit Syrië. Ik ben gevlucht en woon nu met mijn kinderen in Libanon, zonder man. Wat mij ook overkomt, waar ik ook tegen vecht, altijd opnieuw hoor ik : jij bent een vrouw. Jij moet niet spreken. Welnu: vandaag hou ik mijn mond niet.

 

 

LEES MIJN VERHAAL

Rajwa - Libanon
Denis Rouvre

De afgelopen dertig jaar heb ik veel vrouwen gefotografeerd, vaak gestileerde en glamoureuze foto’s. Voor dit project portretteerde ik vrouwen in al hun puurheid, inclusief de blauwe plekken en littekens op hun huid. De Unsung Heroes die ik heb ontmoet, treden vanuit de schaduw in het licht, kijken recht in de camera en vertellen over hun kracht om steeds weer op te staan en te blijven vechten.

Denis Rouvre, Fotograaf

Het boek

Het boek

Unsung Heroes boek

 
 
Produkt info

Hardcover - 20,5 x 28,5 cm - 160 pagina's
Taal: Frans (alleen in deze taal beschikbaar)
Prijs: € 29
Verzendingskosten: € 6 (in België*)


Beperkte voorraad!*

De rechten van de vrouw kunnen nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd. 
Elke dag worden ze uitgedaagd en met voeten getreden, en elke stap in de richting van meer vrijheid, elke stap in de richting van gendergelijkheid is een fragiele overwinning.

Het is dringend noodzakelijk om naar vrouwen te luisteren. Dringend om hun lijden en hun kreten van verzet te horen. Dit fotoproject van Dokters van de Wereld en Denis Rouvre contrasteert de gezichten en woorden van tientallen vrouwen met hun stiltes.

Unsung Heroes is een politiek, artistiek en menselijk gebaar. Het is een verzameling van gewone, enkelvoudige, ontroerende verhalen, waarin het geweld van de wereld tot uitdrukking komt. Het is een echokamer waar de boodschappen van hoop van miljoenen vrouwen weerklinken en waar men, als men wil luisteren, de wind van de verandering kan horen.

Als u de prachtige foto's van Denis Rouvre en de aangrijpende getuigenissen van de tentoonstelling wilt (her)ontdekken, bestel dan nu uw exemplaar van het boek Unsung Heroes.
Wacht niet te lang, het aantal beschikbare exemplaren is beperkt!

 

IK BESTEL HET BOEK

*Neem contact met ons op voor andere bestemmingen of meer exemplaren : unsungheroes@doktersvandewereld.be of 02/225.43.20

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753