FOTO EXPO Unsung Heroes

Unsung Heroes is een project van Dokters van de Wereld, Kazerne Dossin en fotograaf Denis Rouvre. Het project omvat een vijftigtal indrukwekkende portretten en getuigenissen van vrouwen die vertellen over hun ervaringen met seksueel geweld, conflict, extreme armoede en stigmatisering omwille van hun geaardheid of gender. Te bezoeken tot en met 25 oktober 2020.

Over Unsung Heroes

Kazerne Dossin blijft open en onze tentoonstelling blijft toegankelijk tot en met zondag 25 oktober.

Omwille van de alarmerende situatie rond COVID-19, hebben wij beslist om er zelf niet aanwezig te zijn tijdens het weekend. Met als gevolg dat er geen Thank you weekend en geen ronde tafels doorgaan in het weekend van 24 en 25 oktober in het museum.

 

Zij doorbreken de stilte

Robert De Niro. Isabelle Hupert. Emmanuel Macron. Er zijn maar weinig beroemdheden die sterfotograaf Denis Rouvre nog niet portretteerde. De drievoudige World Press Photo Award-winnaar is razendpopulair voor zijn portretten van al wat glittert, blinkt en gonst. Wat een contrast met zijn nieuwste fotoproject: Unsung Heroes.

Een jaar lang reisde Rouvre samen met Dokters van de Wereld de wereld rond op zoek naar onzichtbare heldinnen. Van Bulgarije over Congo tot Nepal. Ze heten niet Vanessa Paradis, maar wel Rajwa, Sofia of Diana. Elk van hen voert een strijd. Een strijd tegen oorlog, seksueel geweld of armoede. Samen met Dokters van de Wereld geeft Denis Rouvre die vrouwen een gezicht en een stem. Rouvre maakte in totaal 50 portretten in evenveel projecten van Dokters van de Wereld.

Sanu Nani - Népal
 
[sanu - nepal]

 

Ik ben Sanu en ik werk op een vuilnisbelt in Nepal.
 
 « Welja, werken op de vuilstortplaats is uiteraard hard. Ik werk 22 dagen per maand en verdien 500 roepie (6 euro). Ja, ook hier is dat niet veel. Maar opgelet:  ik heb ideeën en toekomstdromen. Ik zou graag een winkeltje willen openen. Dromen kan je overal, ook op een vuilnisbelt. »

 

LEES MIJN VERHAAL

 
[rajwa - LIBANON]

 

Ik ben Rajwa uit Syrië. Ik ben gevlucht en woon nu met mijn kinderen in Libanon, zonder man. Wat mij ook overkomt, waar ik ook tegen vecht, altijd opnieuw hoor ik : jij bent een vrouw. Jij moet niet spreken. Welnu: vandaag hou ik mijn mond niet.

 

 

LEES MIJN VERHAAL

Rajwa - Libanon

Ontdek alle andere indrukwekkende portretten in Kazerne Dossin tem zondag 25 oktober!

Denis Rouvre

De afgelopen dertig jaar heb ik veel vrouwen gefotografeerd, vaak gestileerde en glamoureuze foto’s. Voor dit project portretteerde ik vrouwen in al hun puurheid, inclusief de blauwe plekken en littekens op hun huid. De Unsung Heroes die ik heb ontmoet, treden vanuit de schaduw in het licht, kijken recht in de camera en vertellen over hun kracht om steeds weer op te staan en te blijven vechten.

Denis Rouvre, Fotograaf

Praktische info

Praktische info

Deze gratis tentoonstelling gaat door tot en met 25 oktober 2020 in Kazerne Dossin.

Adres: Goswin de Stassartstraat 153 - 2800 Mechelen

  • Donderdag-vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 17.00 uur
  • Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag

Vragen, informatieunsungheroes@doktersvandewereld.be 02/225.43.20

 

PLAN JE BEZOEK

Naar aanleiding van de opgelegde maatregelen van de overheid is het sterk aanbevolen een tijdslot te reserveren. Op deze manier worden de bezoeken gespreid en krijgen reservaties voorrang bij het bezoek. Wijzigingen zijn steeds op te volgen via de website van Kazerne Dossin.

Naar de website

Agenda

AGENDA

 

Kazerne Dossin blijft open en onze tentoonstelling blijft toegankelijk tot en met zondag 25 oktober.

Omwille van de alarmerende situatie rond COVID-19, hebben wij beslist om er zelf niet aanwezig te zijn tijdens het weekend. Met als gevolg dat er geen Thank you weekend en geen ronde tafels doorgaan in het weekend van 24 en 25 oktober in het museum.

Basanti Nepal

Na Parijs en Bordeaux houdt de expo Unsung Heroes halte  in  Kazerne Dossin te Mechelen. 

Kazerne Dossin

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753