FOTO EXPO Unsung Heroes

Unsung Heroes is een project van Dokters van de Wereld, Kazerne Dossin en fotograaf Denis Rouvre. Het project omvat een vijftigtal indrukwekkende portretten en getuigenissen van vrouwen die vertellen over hun ervaringen met seksueel geweld, conflict, extreme armoede en stigmatisering omwille van hun geaardheid of gender. 

Beste bezoeker

Naar aanleiding van de recent genomen maatregelen door de overheid zal onze expositie Unsung Heroes tijdelijk sluiten. Via deze weg stellen we u dan ook graag op de hoogte dat, ondanks uw inschrijving, de rondleidingen niet zullen plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 maart.

De tentoonstelling wordt gesloten tot en met 1 april, waarna wij zo snel mogelijk weer zullen openen van zodra dit is toegelaten. Wij houden jullie graag op de hoogte via onze communicatiekanalen.

Bedankt voor uw begrip.

Vriendelijke groeten

Zij doorbreken de stilte

Robert De Niro. Isabelle Hupert. Emmanuel Macron. Er zijn maar weinig beroemdheden die sterfotograaf Denis Rouvre nog niet portretteerde. De drievoudige World Press Photo Award-winnaar is razendpopulair voor zijn portretten van al wat glittert, blinkt en gonst. Wat een contrast met zijn nieuwste fotoproject: Unsung Heroes.

Een jaar lang reisde Rouvre samen met Dokters van de Wereld de wereld rond op zoek naar onzichtbare heldinnen. Van Bulgarije over Congo tot Nepal. Ze heten niet Vanessa Paradis, maar wel Rajwa, Sofia of Diana. Elk van hen voert een strijd. Een strijd tegen oorlog, seksueel geweld of armoede. Samen met Dokters van de Wereld geeft Denis Rouvre die vrouwen een gezicht en een stem. Rouvre maakte in totaal 50 portretten in evenveel projecten van Dokters van de Wereld.

Deze gratis tentoonstelling gaat door van 5 maart tot 17 mei 2020 in  Kazerne Dossin.

 • Adres: Goswin de Stassartstraat 153 - 2800 Mechelen
  • Maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 17.00 uur
  • Gesloten op woensdag
 • Vragen, informatieunsungheroes@doktersvandewereld.be 02/225.43.20
Rajwa Liban
Elysee RDC

De afgelopen dertig jaar heb ik veel vrouwen gefotografeerd, vaak gestileerde en glamoureuze foto’s. Voor dit project portretteerde ik vrouwen in al hun puurheid, inclusief de blauwe plekken en littekens op hun huid. De Unsung Heroes die ik heb ontmoet, treden vanuit de schaduw in het licht ,  kijken recht in de camera en vertellen over hun kracht om steeds weer op te staan en te blijven vechten.”  

Sanu Nani Népal

GRATIS RONDLEIDINGEN:

Rondleidingen duren 45 minuten en zijn alleen toegankelijk na registratie

 • Zaterdag 14 maart : 14u
 • Zondag 15 maart : 11u
 • Zaterdag 18 april : 11u & 14u
 • Zondag 17 mei : 11u & 14u

We organiseren ook  rondleidingen voor groepen van 10 of meer. Interesse? Neem contact met ons op via e-mail of per telefoon 02 / 225.43.20.

Basanti Nepal

Na Parijs en Bordeaux houdt de expo Unsung Heroes halte  in  Kazerne Dossin te Mechelen. 

Kazerne Dossin
Unsung Heroes

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753