't boeit ons niet : zorg boven alles

campagne logo

Boeit het jou ook niet dat onze patiënten dakloos zijn, geen papieren hebben of in armoede leven?

Is dat wat voor jou telt hun recht op zorg en menselijkheid? 

Steun dan onze projecten met een gift.  

IK DOE EEN GIFT

Rappers Zwangere Guy en Orelsan leenden hun stem aan onze campagne: “Het kan mij niet boeien dat jullie patiënten buiten de norm vallen. Het enige wat voor mij telt is hun recht op zorg. Daarom steun ik deze campagne.” - Zwangere Guy

jouw steun boeit ons 

We zullen het niet verbloemen: deze winter zal pittig zijn.

Voor de Belgen die door de energiecrisis in armoede belanden. Voor de Afghaanse gezinnen die op straat moeten slapen. Voor de achtergebleven burgers in Oekraïne. En voor zo veel anderen...

Voor al deze mensen hebben we projecten die hen toegang geven tot zorg. Dat doen we samen met honderden vrijwilligers, medewerkers en samen met u.  

Want wij weten dat het u niet boeit dat onze patiënten slapen op straat, een andere kleur hebben of aan de andere kant van de wereld leven. Dat alles boeit ons niet. Want het enige wat voor u telt, is hun recht op zorg.

 

IK DOE EEN GIFT

Maurice

"Ik ben een echte Brusseleir. Maar sinds juli ben ik een Brusseleir die op straat slaapt. Ik voel me niet veilig. Ik ben constant aan het tobben, mentaal is het straatleven zwaar."

Maurice, 60 jaar, Belg

Ryana

"Ik wist dat Europa niet perfect was, maar ik dacht wel dat er hier mensenrechten bestonden. Hoe kan het dat je hier als alleenstaande moeder op straat wordt achtergelaten?"

Ryana, 31 jaar, Braziliaanse

Almohamad

"We doorkruisten Griekenland, Servië, Tsjechië en Duitsland. Ik kwam hier uitgeput en ziek aan. Ik heb schurft gekregen door de onhygiënische omstandigheden onderweg."

Almohamad, Syriër

uw gift in acties :

UW STEUN HEEFT IMPACT. CONCREET. HIER EN NU.

 

IK DOE EEN GIFT

Dakloze

Met een gift van 60 €* krijgt een dakloze patiënt multidisciplinaire zorg, m.i.v. diagnose, behandeling en psycho-medico-sociale follow-up.
(*33 € na fiscale aftrek)

consultatie vrouwen

Met een gift van 90 €* krijgen 3 vrouwen in extreme armoede toegang tot screenings-tests en een medisch consult bij een specialist. 
(*49,50€ na fiscale aftrek)

consultatie vluchteling

Met een gift van 180 €* heeft een vluchteling met diabetes of hoge bloeddruk 1 jaar toegang tot levensreddende medicatie
(*99 € na fiscale aftrek)

IK DOE EEN GIFT

 

Bedankt voor uw steun.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753