NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Kritieke situatie in de Gazastrook: Help Dokters van de Wereld bij de voorbereiding van een noodzakelijke humanitaire respons

Dinsdag 17 oktober stierven honderden mensen tijdens een aanval op het Ahli Arab-ziekenhuis in Gaza. De slachtoffers waren zowel zorgverleners, patiënten als ontheemden die daar hun toevlucht hadden gezocht.

Sinds het begin van de oorlog werden al tientallen aanvallen uitgevoerd op zorgcentra en zorgpersoneel in de Gazastrook, wat in strijd is met de regels van het Internationale Humanitaire Recht.

De hardvochtige escalatie van geweld heeft geleid tot een voortdurende angst onder de burgerbevolking en het humanitair zorgpersoneel. Er is geen enkele veilige plek meer in Gaza en de bevolking lijdt onder ernstige tekorten aan elektriciteit, drinkwater, brandstof en voedsel.

Onze collega's ter plaatse, die zich al twee weken inzetten voor de bevolking, delen verontrustende verhalen. Sommigen van hen hebben hun huizen verloren, terwijl anderen meerdere keren per nacht van schuilplaats moeten veranderen en uit wanhoop zeewater drinken.

De humanitaire situatie in Gaza is uiterst kritiek. In overeenstemming met het Internationale Humanitaire Recht pleit Dokters van de Wereld voor onmiddellijk staakt-het-vuren. We bereiden een noodrespons voor voor de burgerbevolking terwijl we de veiligheid van ons team behouden.

Nu de humanitaire corridor open is, kunnen we medicijnen en medische apparatuur leveren om de nog steeds functionerende gezondheidsstructuren in Gaza te ondersteunen. Sinds het begin van het conflict zijn we er al in geslaagd om een van onze partners te ondersteunen die actief is met mobiele klinieken in het zuiden van Gaza.

Help ons helpen! Doe nu een gift!

Ik doe een gift

 

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753