NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking te helpen aan voedsel, medische zorg en andere essentiële hulp.

 

IK DOE EEN GIFT

“Ik was nog nooit eerder intiem geweest met een man. Dit voorval blijft me achtervolgen.”

Ima (schuilnaam), slachtoffer van seksueel geweld in Zuid-Kivu, ging voor medische en psychosociale zorg naar het gezondheidscentrum in Kabimba, dat ondersteund wordt door Dokters van de Wereld.

Ik woon met mijn ouders in Uvira, in Zuid-Kivu, in  Democratische Republiek Congo. werk op het veld en met het huishouden. Toen ik op een dag in de buurt water ging halen, werd ik seksueel misbruikt door iemand van mijn familie. Terug thuis heb ik alles aan mijn ouders verteld. De man werd gearresteerd.”

Ima (schuilnaam) ging voor medische en psychosociale zorg naar het gezondheidscentrum in Kabimba, dat ondersteund wordt door Dokters van de Wereld. Ze kreeg er een behandelingskit om zich tegen seksueel overdraagbare infecties te beschermen. Ze had ook een gesprek met Floribert, een psychosociale assistent van Dokters van de Wereld. “Ik voelde mij verloren, maar hij heeft mij er bovenop geholpen. Dankzij de groepssessies ontmoette ik andere slachtoffers van seksueel geweld en kon ik praten over wat me overkomen was.”

De man in kwestie werd vrijgelaten en woont nu terug in het dorp. “Ik kom hem nog soms tegen in het dorp. Telkens als ik hem zie, voel ik mij slecht en beschaamd. Dat knaagt echt aan mij ... Ik was nog nooit eerder intiem geweest met een man. Dit vreselijke voorval achtervolgt me nog elke dag.”

Ima heeft ook  financiële steun gekregen van Dokters van de Wereld om haar eigen zaak op te starten. Ze verkoopt nu producten op de markt en op straat. Ima laat haar schouders dus niet hangen en blijft vooruitgaan in het leven.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753