NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking te helpen aan voedsel, medische zorg en andere essentiële hulp.

 

IK DOE EEN GIFT

Dokters van de Wereld Griekenland ontvangt de Europese Citizen Award

Op 8 november ontving Dokters van de Wereld de Europese Burgerschapsprijs in het Europees Parlement.  Onze collega’s in Griekenland werden gehuldigd voor hun inzet voor de Oekraïens vluchtelingen in de buurlanden en in Griekenland.   

Elk jaar huldigt het Europees Parlement burgers of organisaties die een bijdrage leveren aan projecten die Europese burgers verbinden over de grenzen heen, het Europese burgerschap bevorderen en de Europese waarden en rechten van de mens  mee versterken.      

De prijs werd uitgereikt door Dita Charanzová, vicepresident van het Europees Parlement en werd in ontvangst genomen door à Hara Tziouvaras, Directeur van Dokters van de Wereld in Griekenland. « We bedanken de leden van het Parlement voor deze prestigieuze prijs. Door onze jarenlange ervaring, konden we snel en doeltreffend reageren op de noden van de duizenden ontheemde burgers in en rond Oekraïne.  We willen ook alle mensen bedanken die ons steunen, zowel onze vrijwilligers als de mensen die ons helpen met financiële of materiële steun.  Jullie vertrouwen zorgen ervoor dat onze medewerkers op het terrein zich gesteund voelen en versterkt ons geloof dat we ook in de toekomst samen veel kunnen bereiken.”   Vertelt Hara Tziouvaras.

Sinds het begin van het conflict zette Dokters van de Wereld acties op poten in Oekraïne, aan de  Roemeens-Oekraïense grens en in Griekenland zelf.  Sinds de start van het conflict  heeft Dokters van de Wereld meer dan 80 ton aan medische steun aan Oekraïne geleverd, waaronder essentiële goederen, voedsel, medicijnen en medische benodigdheden. We hebben intussen medische projecten in zes regio's van Oekraïne. In Griekenland ontvangt Dokters van de Wereld in haar poliklinieken in  Athene en Thessaloniki Oekraïense vluchtelingen.  We bieden er  medische zorg, psychosociale ondersteuning  en materiële hulp aan de Oekraïense burgers die hun toevlucht hebben gezocht in Griekenland.


Video 

 

Cérémonie de remise des Prix du citoyen européen © Union européenne 2022 – Source : EP

 

 

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753