NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Dokters van de Wereld breidt steun aan Syrische zorgcentra & hulpverleners uit

1.650.000 mensen hebben dringend hulp nodig

Volgens cijfers van het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken hebben zeker 1.650.000 mensen in het noordoosten van Syrië dringend humanitaire hulp nodig. De afgelopen acht jaar werden duizenden kinderen, vrouwen en mannen het slachtoffer van een oorlog waarvan niemand weet hoe deze afloopt.

 

Door het militair offensief werden alle internationale ngo’s gedwongen om de uitgezonden medewerkers te evacueren en hun activiteiten on hold te zetten. Toch blijven de teams die Dokters van de Wereld steunt, met gevaar voor eigen leven, hulp bieden aan de Syrische bevolking.

“Extreem veel stress onder de bevolking”

In het noorden van Syrië vluchtten de afgelopen weken meer dan 200.000 mensen uit hun huizen bij de aanvallen van de Turken.

“Al 8 jaar wordt de Syrische bevolking blootgesteld aan extreme lichamelijke en mentale stress”, aldus Sonja Mardešić, coördinator van het crisisteam van Dokters van de Wereld Spanje.In crisissituaties ligt het zorgsysteem vaak plat en raakt de bevolking niet meer aan medische hulp. Door de onzekere situatie zijn er steeds minder artsen & zorgmedewerkers in het land.”, legt Mardešić uit.

Plannen om interventie uit te breiden naar het noorden van het land

Dokters van de Wereld ondersteunt 8 zorgcentra. 7 van hen zijn nog steeds operationeel.  

Concreet betaalt  Dokters van de Wereld de salarissen, ondersteunen we de opleiding van het zorgpersoneel en leveren we medische apparatuur & medicatie.   Zo leveren we ondermeer basismedicatie voor de behandeling van ademhalingsaandoeningen – zeer belangrijk met het oog op de nakende winter- en medicatie voor cardiovasculaire ziekten en chronische aandoeningen zoals diabetes & hypertensie.

De komende tijd wil Dokters van de Wereld haar steun aan de Syrische zorgfaciliteiten en medewerkers uitbreiden door 4 extra zorgcentra te ondersteunen.  

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753