NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking te helpen aan voedsel, medische zorg en andere essentiële hulp.

 

IK DOE EEN GIFT

De 5e editie van Doc’Riders: 398 fietsers halen meer dan 260.000 euro op voor Dokters van de Wereld

Doc'Riders van Dokters van de Wereld vond afgelopen 16 en 17 september plaats. Tijdens het evenement legden 398 fietsers 100 of 200 kilometer af en haalden ze samen meer dan 260.000 euro op voor de organisatie.

200 kilometer fietsen in 24 uur. Dat was de sportieve uitdaging van Dokters van de Wereld waarvoor de fietsploegen uit Marche-en-Famenne vertrokken. Elke groep moest 1500 euro ophalen om mee te kunnen doen, geld dat Dokters van de Wereld gebruikt voor haar projecten in België en de wereld. De 110 ploegen met 398 fietsers trainden maanden om op 16 september in Marche-en-Famenne te kunnen vertrekken. Ze doorkruisten daarop 24 uur lang (of 10 uur voor het parcours van 100 km) het glooiende landschap van La Famenne en de Condroz (Nassogne, Rochefort, Ciney, Havelange, Somme-Leuze, Durbuy, Hotton et Marche-en-Famenne).
Doc'Riders Dokters van de Wereld
Doc'Riders Dokters van de Wereld

Arthur Tondeur, fietser, lacht :

Ik had het wel een beetje onderschat. We zijn twee uur later toegekomen dan we gedacht hadden. We reden door de zon, door de regen, in de schemering en in de volle duisternis van de nacht. Het landschap was vaak adembenemend mooi, het was een ongelofelijke ervaring.

Bovenop de fietsers werkten er ook nog eens meer dan 130 enthousiaste vrijwilligers mee. Alexis Andries, medewerker van Dokters van de Wereld, hielp de hele nacht:  

Ik deed de bar bij aankomst. De eerste fietsers, die het parcours van 100 km deden, kwamen aan om 18u. Een beetje voor 2u ‘s ochtends begonnen de fietsers die het lange parcours deden binnen te stromen. Ze waren allemaal erg gemotiveerd! De meesten kwamen fit aan, fier om zo’n grote uitdaging volbracht te hebben. Een fris pintje, een limonade, een warme koffie in de vroege uurtjes, het was hen allemaal zeer welkom. Ik heb tussendoor wat geslapen, een paar uren voor middernacht en dan van 4 tot 5u nog een uurtje. De rest van de tijd stond ik klaar voor de fietsers! Ik werkte in een toffe ploeg met heel solidaire mensen. Ik heb zin om volgend jaar zeker weer mee te doen! 

Dokters van de Wereld haalde met dit evenement 260.315 euro op, een absoluut record sinds de eerste editie in 2018:  «Het resultaat heeft onze wildste verwachtingen overtroffen. En de deelnemers zijn het erover eens: het was een schitterend avontuur. Voor ons was het echt een zeer geslaagde editie », concludeert Julien Daems, verantwoordelijk voor de organisatie van Doc’Riders.

Olivier Vandecasteele - Doc'Riders Dokters van de Wereld
Olivier Vandecasteele (à droite) a participé au Doc'Riders de Médecins du Monde

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753