COVID-19: Humanitaire hub

De medische capaciteit in de humanitaire hub werd versterkt en uitgebreid naar alle inwoners in Brussel zonder toegang tot zorg 

Om het hoofd te bieden aan de Coronavirusepidemie heeft de Humanitaire Hub bepaalde diensten beperkt. De medische dienst werd daarentegen versterkt & wordt gecoördineerd door Dokters van de Wereld.

Terwijl de humanitaire hub in het leven werd geroepen om hulp te verlenen aan transmigranten, worden de consultaties nu uitgebreid naar alle mensen die geen toegang hebben tot zorg, zoals daklozen, vluchtelingen of mensen in heel precaire situaties.

Er zijn steeds vertalers aanwezig voor mensen die geen Engels, Frans of Nederlands spreken.

"De reorganisatie van de Hub is een echte uitdaging geweest.  Essentieel bij de organisatie is het vermijden van grote groeperingen en samenscholingen.  Daarom hebben we sommige diensten beperkt, zoals de kledijdistributie.  Onze medische capaciteit werd dan weer vergroot en uitgebreid met een COVID-19 detectie – en triageruimte.  De ‘gewone’ consultaties van niet-Covidpatiënten blijft ook doorgaan.” vertelt David Leclercq, coördinator van de Humanitaire Hub.

De Humanitaire Hub is een consortium van NGO's, gevestigd in de buurt van Tour & Taxis langs het kanaal aan Havenlaan 100 in Brussel. Mensen kunnen er vanaf 11 tot 16.00 terecht op elke weekdag.

De Humanitaire Hub werkt in tandem met het Athena Centrum, waar iedere Brusselaar zonder toegang tot zorg terecht kan. In geval van COVID-19 symptomen wordt gevraagd om bij voorkeur naar de Humanitaire Hub te gaan.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753