COVID-19 & de Vlaamse kust: Dokters van de Wereld rolt activiteiten uit in Zeebrugge, Brugge & Oostende

Dokters van de Wereld is al jaren actief aan de Vlaamse kust en dat blijven we in COVID-tijden. Samen met de vrijwilligers zorgen we ervoor dat mensen die in heel precaire situaties leven, toegang blijven hebben tot zorg. Dat gaat over dak- en thuislozen, transmigranten, sekswerkers en mensen in grote armoede of zonder sociaal netwerk. Dokters van de Wereld heeft COVID-19-activiteiten opgezet in Oostende, Zeebrugge & Brugge. Een overzicht. 

Brugge : telefonische permanenties voor mensen in armoede & daklozen

In Brugge werkt Dokters van de Wereld nauw samen met het Inloophuis ’t Sas, een samenwerking van de Stad Brugge en het OCMW. Daar komen vooral mensen in armoede & daklozen langs. Onze vrijwillige artsen en verpleegkundigen doen in normale tijden fysieke consultaties. Omdat ze  bij de risicogroep van +65 plussers behoren blijven ze tijdens de lockdown telefonisch beschikbaar voor consultaties en doorverwijzingen naar triagecentra voor mogelijke gevallen van COVID-19 besmetting.

Zeebrugge: Verpleegkundige van Dokters van de Wereld zij aan zij met pastoor Fernand

In Zeebrugge werkt Dokters van de Wereld samen met Pastoor Fernand Marechal en Caritas. Pastoor Fernand vangt in zijn kerk kwetsbare mensen op, waaronder transmigranten, maar ook dak- en thuislozen en andere mensen zonder toegang tot zorg. Hij voorziet er, samen met zijn parochie en andere organisaties, kleren, voedselbedeling en een mogelijkheid tot zich te wassen. Onze vrijwillige artsen en verpleegkundigen staan in voor de eerstelijnszorg voor deze personen.

Op dit moment blijven de artsen in deze tijden van crisis telefonisch bereikbaar voor consultaties en doorverwijzingen, ook naar triagecentra voor mogelijke gevallen van COVID-19 besmetting. Onze verpleegkundige blijft éénmaal per week fysiek consultaties houden bij Pastoor Fernand.

Oostende : wekelijkse consultaties met onze artsen & telefonische permanentie voor de nachtopvang voor daklozen

 In Oostende werkt Dokters van de Wereld nauw samen met het CAW. In het Inloophuis Middenkust zijn onze vrijwillige artsen en verpleegkundigen éénmaal per week fysiek aanwezig voor consultaties en doorverwijzingen, ook naar triagecentra voor mogelijke gevallen van COVID-19 besmetting. Daarnaast geven onze artsen ook telefonische consultaties voor de nachtopvang voor daklozen van de Stad Oostende. 

Impact

Door de meest kwetsbare mensen aan de Vlaamse kust medisch te beschermen en op te volgen kunnen we de verspreiding van het virus beperken. Dankzij deze consultaties kunnen onze patiënten aan de kust blijven rekenen op levensbelangrijke chronische zorg en medicijnen. Zo laten we niemand achter.

Contacteer ons

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753