De wereld is ziek. Samen kunnen we haar genezen.

 

Oorlogen. Conflict. Groeiende ongelijkheid. Klimaatverandering.

De wereld is ziek

Samen kunnen we haar genezen.

Steun onze projecten met een gift.

 

IK DOE EEN GIFT

COVID-19: De situatie in de Balkan

We versterken onze psychologische hulpverlening in Bosnië en medische hulpverlening in het asielcentrum in Porin (Zagreb), Kroatië. 

IN KROATIË
In Porin heeft de regering de Dublin-uitwijzingen stopgezet in het asielcentrum  dat 380 bewoners telt, waaronder 140 kinderen

  • Dokters van de Wereld verleent medische zorg aan de asielzoekers in het centrum.
  • Ons team heeft bij de ingang van het restaurant een zone om handen te wassen met temperatuurmeting ingericht.
  • In het centrum is een isolatiezone ingericht.
  • Creatie van meertalige informatieposters rond COVID 19 voor asielzoekers.
  • Enkel extreme noodgevallen worden doorverwezen naar gezondheidscentra buiten het centrum omwille van de verminderde zorgcapacititeit in Zagreb. 

Romaproject: Dokters van de Wereld heeft ook een preventieprogramma gelanceerd voor de Roma-bevolking in verschillende kampen op het platteland in het noorden van Kroatië. 

IN BOSNIË


De teams van Dokters van de Wereld zijn aanwezig in 6 kampen en bereiken 6000 vluchtelingen: we bieden versterkte eerstelijns psychologische ondersteuning. Het doel is om mensen weer hoop te geven en banden te creëren, maar ook om informatie te verlenen. Individuele interviews zijn gepland voor mensen waarvan de geestelijke gezondheid aanzienlijk is verslechterd.

"De capaciteit van de kampen waar Dokters van de Wereld werkt in die mate gesatureerd dat er zelfs buiten de kampen tenten voor gezinnen zijn opgezet. Het is dringend noodzakelijk om isolatiegebieden te creëren voor verdachte gevallen", vertelt  Anne Barthès, verantwoordelijke Dokters van de Wereld - Balkan


Wat doen we op het terrein?  


-Opzetten van ‘mentale gezondheid en psychologische steunhoeken', via projectoren en schermen die in elk kamp zijn geïnstalleerd. Ontspannings- en meditatievideo's worden aangeboden.
-Individuele virtuele interviews met patiënten, een culturele bemiddelaar en de psycholoog.
-Er is een speciale facebookpagina gemaakt (Minds on the Move), die nuttige informatie bevat over geestelijke gezondheid in verschillende talen en praktische ontspanningsoefeningen die door onze teams worden voorgesteld.
-Interactieve virtuele groepssessies

 

 

1212 111111 AERF

 

Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11 en de VEF.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753