NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Aardbevingen Turkije en Syrië: teams van Dokters van de Wereld verlenen eerste noodhulp

In de nacht van  5 op 6 februari trof een krachtige aardbeving  het zuidoosten van Turkije en het noordoosten van Syrië.  

Met meer dan 2300 doden en 10.000 gewonden (18.00 Belgische tijd)  is de menselijke tol nu al zeer groot. In Syrië zijn de meeste slachtoffers gevallen in Aleppo, Hama, Lattakia en Tartus. In Turkije zijn meer dan duizend gebouwen volledig ingestort, waardoor wordt verwacht dat er komende uren en dagen nog veel meer (vermiste) slachtoffers geteld zullen worden. Ook zorginfrastructuren van Dokters van de Wereld zijn beschadigd of vernietigd. 

  "In Turkije is Hatay op dit moment het zwaarst getroffen gebied. Enorm veel gebouwen zijn vernield,  vooral in het nieuwe deel van de stad," vertelt  Hakan Bilgin, voorzitter van Dokters van de Wereld Turkije.  “De (doden)tol zal naarmate het puin wordt geruimd verder toenemen. We zien duizenden dakloze mensen, zonder toegang tot noodhulp en medische zorg.”   

 

Ik doe een gift


Oproep internationale hulp vanuit Turkije   

Dokters van de Wereld is al meer dan 10 jaar actief in de getroffen regio en staat er mensen bij die zijn getroffen door het Syrische conflict. “Momenteel evalueren onze teams ter plekke de meest dringende noden van de getroffen bevolking. Dat doen we in samenwerking met de lokale autoriteiten en andere internationale organisaties die net als wij in het gebied actief zijn.”   

In de Turkse stad Antakya beschikt Dokters van de Wereld over teams die deel uitmaken van de eerste hulpverlening ter plekke: "De focus van die eerste hulpdiensten ligt op dit moment op het redden van vermiste levens in het puin.", aldus Hakan Bilgin. "Onze teams blijven de komende uren ter plekke om noodhulp te verlenen aan de getroffen bevolking. Hierna zullen we de getroffen lokale zorgdiensten ondersteunen."

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11VEF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753