NOODHULP GAZA

Deze crisis moet nu stoppen. Jouw gift kan echt het verschil maken om de ontheemde bevolking en onze collega's in Gaza te helpen.

 

IK DOE EEN GIFT

Aardbeving in Marokko: Evaluatie van de behoeften in gang gezet

“We evalueren de behoeften van de slachtoffers die getroffen zijn door de aardbeving in de regio Marrakesh. Zodra we kunnen, gaan we erheen om zo effectief mogelijk humanitaire hulp te bieden”. Dokter Tarik Oufkir, directeur van de organisatie MS2 (Maroc Solidarité Médico-Sociale) partner van Dokters van de Wereld.

Onze teams en partners bereiden zich in de komende dagen voor op verkenningsmissies. Het doel is om de behoeften van de getroffen bevolking in kaart te brengen. Dit gaat specifiek over behoeften op het vlak van gezondheidszorg en geestelijke gezondheid in de afgelegen dorpen en berggebieden.  

Verschillende lokale partners, waaronder enkele met wie wij al samenwerken in Rabat en Oujda, zullen deelnemen aan de missies.

De aardbeving die Marrakesh heeft getroffen zaterdag, is de zwaarste ooit gemeten in Marokko: De beving had een kracht van 7 volgens het Marokkaanse Centrum voor Wetenschappelijk en Technisch Onderzoek (6,8 volgens de Amerikaanse seismologische dienst). Voorlopig bedraagt het officiële dodental 2.500 slachtoffers en er zijn minstens evenveel gewonden, waarvan de helft ernstig gewond.

Dokters van de Wereld België is al sinds 2013 actief in Marokko, namelijk in de regio’s Oujda en Rabat. De organisatie helpt migranten toegang te krijgen tot gezondheidszorg waarvan ze zijn uitgesloten. Specifieke projecten richten zich op vrouwen en -kinderen met een migratieachtergrond die zich op Marokkaans grondgebied bevinden.

 

We evalueren de behoeften van de slachtoffers die getroffen zijn door de aardbeving in de regio Marrakesh. Zodra we kunnen, gaan we erheen om zo effectief mogelijk humanitaire hulp te bieden.

 


Dokters van de Wereld is lid van het Consortium 12-12, 11.11.11EF en Donorinfo.

Contactez-nous

Dokters van de wereld

Doe een gift: BE26 0000 0000 2929

 

Kruidtuinstraat 75, 1210 Brussel
+32 (0) 2 225 43 00
info@doktersvandewereld.be

 

BTW: BE 0460.162.753